HomeNieuwsPodcast: De Dynamische Schooldag brengt leerlingen meer in beweging

Podcast: De Dynamische Schooldag brengt leerlingen meer in beweging

In aflevering 24 van de podcast Sport & Samenleving nemen we een diepe duik in het belang van beweging in het basisonderwijs.

Klik hier om de podcast te beluisteren

Wim van Gelder, de bevlogen gymdocent en eigenaar van ‘Alles in Beweging’, deelt zijn inzichten. Egbert de Jong, algemeen directeur-bestuurder van Montessori Vereniging Haarlemmermeer, werpt een blik op de overkoepelende uitdagingen. En last but not least, onze eigen Judith Kamps, vakleerkracht lichamelijke opvoeding én buurtsportcoach, brengt haar ervaringen aan tafel.

Deze podcast richt zich op de prangende vraag hoe we kinderen in het basisonderwijs meer in beweging kunnen krijgen. Het doel? Niet alleen de gezondheidsrisico’s van inactiviteit aanpakken, maar ook het onderwijs verrijken en de lessen nóg leuker maken. We duiken dieper in het fascinerende initiatief de Dynamische Schooldag, bespreken opmerkelijke gevolgen van achterblijvende motorische ontwikkeling en delen inzichten over de verantwoordelijkheden van opleidingen, docenten en bestuurders. Benieuwd naar de eye-openers en inspirerende verhalen? Luister mee en laat ons weten welke inzichten jij meeneemt!

🎧💬 #SportEnSamenleving #BewegendBasisonderwijs #EducatieInActie

0
YOUR CART
  • No products in the cart.