HomeNieuwsZeildag wederom succes!

Zeildag wederom succes!

Op dinsdag 4 juli kregen alle groepen 7 van alle basisscholen weer de mogelijkheid om te zeilen onder begeleiding bij Ottenhome. Samen met Team Sportservice ’t Gooi werd er voor de negende keer een zeildag georganiseerd voor de basisscholen uit Wijdemeren.

Zeilervaring

Ruim 200 leerlingen van 10 basisscholen waren op dinsdagochtend te vinden bij Ottenhome. Wel of geen zeilervaring, elke leerling kreeg in een groepje de kans om te zeilen in een zestienkwadraat zeilboot. In het begin nog best spannend, maar na gewend te zijn spatte het enthousiasme ervan af! En het weer? Het was wat frisjes en er vielen een aantal buien. Maar er stond voldoende wind om een mooie zeiltocht te maken.

Begeleiders

Naast de ruim 200 leerlingen waren er ook meer dan 30 begeleiders aanwezig. Samen met de begeleiders leerden de leerlingen hoe een zeilboot in zijn werk gaat. Fantastisch dat zoveel ouders, familieleden en anderen enthousiaste zeilfanaten wilden helpen en zodoende een groepje konden begeleiden op de zeilboot. Met zoveel enthousiaste begeleiders, zullen er ook onder deze leerlingen vast nieuwe fanatiekelingen het zeilen hebben uitgevonden.

Jubileumeditie       

Met alle enthousiaste reacties hebben Team Sportservice ’t Gooi en Ottenhome het voornemen om volgend jaar uiteraard de zeildag weer te laten plaatsvinden. Mocht dit gaan plaatsvinden dan wordt het al weer de tiende keer dat de zeildag voor de basisscholen wordt georganiseerd, een jubileumeditie! Een editie waar waarschijnlijk extra uitgepakt gaat worden voor de basisscholen.