HomeJeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur

‘Alle kinderen moeten kunnen sporten!’ is het uitgangspunt van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Sporten biedt kinderen een uitlaatklep, de kans te spelen, in contact te komen met andere kinderen, kennis te maken met andere regels en omgangsvormen en stimuleert een goede gezondheid.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur biedt sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfond Sport & Cultuur de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Ouders/verzorgers kunnen niet rechtstreeks een aanvraag indienen bij Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit kan alleen gedaan worden door een intermediair. Denk hierbij aan een leerkracht (basis- en middelbare school), jeugdhulpverlener, schuldhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of een maatschappelijk werker.

Gemeenten

De volgende gemeenten in de regio ’t Gooi zijn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur: Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp en Wijdemeren.

Meer informatie

Op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur vindt u meer informatie over wanneer u in aanmerking komt voor een bijdrage, de grote van het bedrag, welke sporten mogelijk zijn, hoe en waar u een aanvraag kan indienen.