HomeNieuwsDe Nationale Sportweek in Hilversum en Wijdemeren

De Nationale Sportweek in Hilversum en Wijdemeren

Sporten, bewegen en plezier, dat is waar het allemaal op draait tijdens de Nationale Sportweek. Van 15 t/m 24 september staat het programma vol met leuke en sportieve activiteiten. Sport geeft een een boost! Dat speciale en blije gevoel dat bij je opkomt na het sporten, dat wil toch iedereen? Inmiddels zijn we al even onderweg en hebben wij ontzettend leuke activiteiten achter de rug!

De aftrap van de Nationale Sportweek

Op vrijdag 15 september werd de Nationale Sportweek bij Versa Welzijn Zuidoost (Hilversum) afgetrapt met de 10@10 challenge van NOC*NSF. Een groep van 24 kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar werd verdeeld over de activiteiten. De 10@10challenge werd gegeven door JOGG-regisseur Natasja, maar er was ook een Yogales te volgen. In de pauze kregen de kinderen water en verschillende soorten fruit- en snackgroente om vocht en brandstof aan te vullen voor de volgende activiteit. De kinderen en óók de sociaal werker en de vrijwilligers hebben met veel energie, enthousiasme en plezier meegedaan. Een geweldige start van de Nationale Sportweek!

Motiveren en inspireren op Hilversum Actief

Op zondag 17 september stond er weer een nieuwe editie van Hilversum Actief op het programma, waarbij ook Team Sportservice en de Bink buurtsportcoaches uiteraard aanwezig waren. Bij de buurtsportcoach-kraam konden kinderen leuke activiteiten doen zoals handboogschieten en een hindernisparcours afleggen. Ook was er voor iedereen (jong en oud) informatie te vinden over bewegen, gezonde voeding en over het gevarieerde aanbod van de Hilversumse buurtsportcoaches. Zo hebben de Bink buurtsportcoaches een gratis sportprogramma voor alle kinderen tussen de 2 en 18 jaar, helpen de buurtsportcoaches Senioren mensen om ook op hogere leeftijd fit te blijven en kunnen alle inwoners van Hilversum gratis terecht bij één van de Leefstijlloketten voor persoonlijk advies. We kijken terug op een succesvol Hilversum Actief!
 

Sportcircuit voor de kids

Dinsdag 19 september stond bij Versa Welzijn Kinderwerk in Hilversum Oost ook het teken van de Nationale Sportweek. In een uur tijd hebben maar liefst 20 kinderen een sportcircuitje met verschillende spelvormen zoals tafeltennis en de 10@10challenge van NOC*NSF gedaan. De 10 sporten (10@10challenge) werd verzorgd door JOGG-regisseur Natasja . De kinderen hebben zich flink in het zweet gewerkt met veel enthousiasme. Het was soms best wel lastig voor de jonge kinderen, maar opgeven was er niet bij. Na afloop kregen de kinderen water en groente en fruit om de energie weer flink bij te vullen.

Het Mama Café

Op woensdag 20 september, tijdens het mama café van Versa Welzijn in Hilversum Zuidoost, hebben de mama’s uitleg gekregen van JOGG-regisseur Natasja over de leefstijlthema’s. Terwijl de kinderen (baby’s, peuters en kleuters) lekker met elkaar aan het spelen en knutselen waren, gaf de JOGG-regisseur een presentatie met natuurlijk aandacht voor het thema ‘bewegen’. Er werden goede vragen gesteld en de mama’s waren zeer geïnteresseerd. Zo vroeg een van de mama’s tips om water lekkerder te maken. Dat kan al heel gemakkelijk door pepermuntblaadjes en komkommer toe te voegen of schijfjes sinaasappel met plakjes gember. Aan het einde zijn we nog lekker in beweging gekomen met 10 verschillende sporten (10@10challenge) samen met de mama’s, de kids, sociaal werker, stagiaires en vrijwilligers. Het was een feestje!

  

Drukke ochtend op de Boules baan

Eens in de twee weken organiseert buurtsportcoach Miranda in Hilversum Noord een jeu de boules ochtend voor senioren. Ook woensdag 20 september stonden er weer fanatiekelingen klaar voor een potje jeu de boules. Halverwege is er tijd voor een koffiepauze, maar niet te lang want er staat heel wat op het spel. Er wordt namelijk gespeeld om een wisseltrofee.

Wij trappen door in Wijdemeren

Woensdag 20 september stapte er een klein gezellig clubje op de fiets voor de fietstocht vanuit Nederhorst den Berg. Met ontzettend veel wind is de mooie omgeving van Nederhorst verkend: ‘’Dit is de mooiste route die Nederland kent’’ gaf één van de deelnemers na de tijd aan, onder het genot van een bakje koffie. Al met al een tot nu toe geslaagde eerste editie van de Doortrappen fietstochten in Wijdemeren, maar we trappen gewoon door! Volgende week woensdag 27 september staat de volgende tocht gepland. Deze tocht staat rondom Kortenhoef gepland.

   

Op naar nog meer gezellige en sportieve activiteiten, want wij zijn nog lang niet ‘uitgesport’!