HomeDoelgroepenSenioren

Senioren

De buurtsportcoaches stimuleren senioren om in beweging te komen. Voor hen is bewegen immers net zo belangrijk als voor andere leeftijdscategorieën. Niet alleen omdat ze daardoor langer lichamelijk fit blijven, maar ook voor het onderhouden en maken van nieuwe sociale contacten.  

Team Sportservice zet in op de bevordering van de vitaliteit van senioren en heeft daarbij in het bijzonder oog voor de groep kwetsbare senioren (65+) met verminderde draagkracht. Wij streven ernaar om ervoor te zorgen dat senioren op latere leeftijd nog steeds voldoende (kunnen) bewegen, zodat zij zo lang mogelijk vitaal en zelfredzaam blijven. 

In samenwerking met onder andere Welzijn Krimpenerwaard, verenigingen en andere sport- en cultuurorganisaties wordt laagdrempelig sport-, cultuur- en beweegaanbod geïnitieerd, opgezet en onderhouden. Naast de structurele activiteiten worden er ook geregeld wandeldagen, fittesten en andere sportieve activiteiten/evenementen opgezet.

Beweegaanbod senioren

Wandelen

Bridgen

Zwemmen

Walking Football

Overig (zumba, yoga, meer bewegen voor ouderen en meer)

Aangepast Sporten

Wij vinden dat sport & bewegen voor alle inwoners in de gemeente Krimpenerwaard mogelijk en toegankelijk moet zijn. Het is goed voor je gezondheid en leuk om te doen. Sporten op je eigen niveau en passend bij je mogelijkheden, wie wil dat nou niet?

Meer informatie

Meet weten?

Debby de Graaf is de Buurtsportcoach Senioren voor de Gemeente Krimpenerwaard. Heb je een vraag op het gebied van sport, bewegen en/of gezondheid? Dan helpt zij jou graag verder. Stel direct je vraag aan haar via het aanvraagformulier.

Naam(Vereist)