HomeDoelgroepenOnderwijs

Onderwijs

Kinderen zijn van nature dol op bewegen. Toch neemt bewegingsarmoede en overgewicht bij kinderen toe. Niet alle kinderen vinden makkelijk de weg naar een sportvereniging. Team Sportservice Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat alle kinderen op een laagdrempelige manier in hun eigen kern kunnen sporten en bewegen. Natuurlijk, omdat het goed is voor hun gezondheid, maar ook omdat ze er meer zelfvertrouwen van krijgen en ze hun motorische vaardigheden optimaal kunnen ontwikkelen. Bovendien is het gewoon leuk om samen met je vriendjes en vriendinnetjes in beweging te zijn! Daarom organiseren de buurtsportcoaches van Team Sportservice Krimpenerwaard verschillende projecten en (buurt)activiteiten voor de jeugd in de gemeente Krimpenerwaard. Hierbij werken wij samen met partners uit de wijk, zoals sportaanbieders, scholen, bso’s en welzijnsorganisaties. 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Team sportservice Krimpenerwaard vindt het belangrijk dat ieder kind kan sporten. Ook wanneer er thuis te weinig geld is. Daarom kunnen kinderen in de Krimpenerwaard gebruik maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat het lesgeld en eventueel een sportuitrusting betaalt voor kinderen uit gezinnen met een klein inkomen. 

Meer informatie

Aangepast Sporten

Wij vinden dat sport & bewegen voor alle inwoners in de gemeente Krimpenerwaard mogelijk en toegankelijk moet zijn. Het is goed voor je gezondheid en leuk om te doen. Sporten op je eigen niveau en passend bij je mogelijkheden, wie wil dat nou niet?

Meer informatie