HomeUniek Sporten

Uniek Sporten

De gemeente Krimpenerwaard is aangesloten bij het landelijke platform ‘Uniek Sporten’. Dit platform heeft als doel om mensen met een beperking te ondersteunen bij het vinden van passende sport- en/of beweegmogelijkheden. Om dit te realiseren hebben zij de Sportzoeker en het Uniek Sporten Uitleen ontwikkeld.

Sportzoeker

Om snel te zien welke sport- en beweegactiviteiten en verenigingen er bij jou in de buurt is er een sportzoeker ontwikkeld. Klik op onderstaande button om de mogelijkheden te bekijken.

Bekijk de mogelijkheden in Krimpenerwaard

Uniek Sporten Uitleen

De gemeente Krimpenerwaard is samen met de gehele regio Midden-Holland aangesloten bij Uniek Sporten Uitleen. Hierdoor kunnen volwassenen met een fysieke beperking gratis sporthulpmiddelen uitproberen. Via de uitleenpool zijn courtrolstoelen, allround sportrolstoelen, framerunners en handbikes beschikbaar.

Het is meer dan een uitleenservice, het is een mobiliteitsgarantie. De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode van maximaal vier maanden is technische service en onderhoud beschikbaar.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  1. Je kun meerdere sporten uitproberen, dankzij de beschikbaarheid van verschillende sporthulpmiddelen.
  2. Je kunt snel starten met sporten en bewegen. Als het sporthulpmiddel op voorraad is kun je binnen twee weken aan de slag.
  3. Het sporthulpmiddel kan meegenomen worden naar huis of afgeleverd worden op iedere sport locatie die je wenst.
  4. Na de uitleenperiode kan, indien gewenst, een WMO-aanvraag doelmatig worden ingediend, omdat je al weet welk middel je nodig hebt.

Kijk voor meer informatie of vragen over dit onderwerp op hun website of neem contact op met Debby de Graaf via ddegraaf@teamsportservice.nl of 06-38925720.

Meer informatie