HomeJeugdfonds Sport & Cultuur

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Alle kinderen in Zuid-Holland moeten kunnen meedoen, niemand buitenspel! Vaak betalen ouders de sport- of cultuuractiviteiten van hun kind, maar als dat financieel niet mogelijk is, kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland hierbij helpen. Wij helpen je bij het doen van een aanvraag. Neem contact op via Krimpenerwaard@teamsportservice.nl of 0174 – 244 940.

Contributie of lesgeld wordt betaald

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat kinderen die graag willen sporten of een culturele activiteit willen doen, lid kunnen worden van een sportvereniging of cultuurinstelling. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie direct aan de sport- of cultuurinstelling, de bijdrage is maximaal €225,00 voor sport en €450,00 voor cultuur per 12 maanden. Er is ook een speciale zwemregeling voor kinderen om hun zwemdiploma te halen, zie daarvoor de spelregels op de website (selecteer ‘Krimpenerwaard’ onder ‘Deze gemeenten doen mee‘).

Zo kun je meedoen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt met intermediairs die de aanvraag voor je doen, je kunt dus zelf geen aanvraag indienen. In Krimpenerwaard zijn de Buurtsportcoaches van Team Sportservice Krimpenerwaard intermediair. Is je aanvraag ingediend? Binnen 3 weken hoor je of je aanvraag is goedgekeurd.

Zo werkt het

 1. Stap 1
  Geef bij een buurtsportcoach aan dat je graag gebruik wil maken van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze mensen zijn intermediair en alleen zij kunnen de aanvraag doen. Geef ook aan welke activiteit je wilt doen.
 2. Stap 2
  De intermediair doet samen met jou de aanvraag via www.allekinderendoenmee.nl.
 3. Stap 3
  Binnen 3 weken na het indienen van de aanvraag hoort de intermediair of de aanvraag goed- of afgekeurd is en laat dat aan je weten.
 4. Stap 4
  Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kun je starten met je inschrijving bij de sportclub, dans- of muziekschool of andere organisatie waar je lessen wil volgen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld rechtstreeks aan de sportclub of de lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Op deze website vind je de spelregels van de gemeente Krimpenerwaard.

Aanvraag doen?

Neem contact op  via Krimpenerwaard@teamsportservice.nl of 0174 – 244 940.