HomeNieuwsWandelen doe je samen!

Wandelen doe je samen!

Maandag 25 februari start een wandelgroep in Krimpen aan de Lek voor alle 55+ inwoners van Krimpenerwaard. Iedereen is welkom ongeacht het niveau of ervaring. De groep is opgedeeld in twee niveaus: een route voor instappers (2,5 km) en voor gevorderden (5 km). Deelname is gratis!

Wandelen in Krimpenerwaard

De wandelgroep vindt plaats op vier maandagen van 9:30 tot 10:30 uur: 25 februari, 4 maart, 11 maart en 18 maart. Op de startdatum verzorgt de Albert Heijn na afloop van het wandelen voor een lekker stuk fruit. 

De vertrekpunten zijn:
9:20 uur Hoofdingang De Dertienhuizen
9:30 uur Ingang Cultuurhuis

Wandelen is gezond

Bewegen is de manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. Uit onderzoek blijkt dat wandelen een gunstig effect heeft op onze weerstand, onze stemming en ons brein. “Beweeg!” roept de bekende professor Erik Scherder van de daken: “Het is niet alleen goed voor je conditie maar ook voor je cognitie!”

Soms heb je een steuntje in de rug nodig om daadwerkelijk in beweging te komen. Samen in de buitenlucht een tochtje maken, draagt bij aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid van jezelf en anderen. Wekelijks iets doen met een vertrouwd en bekend groepje geeft veel mensen energie. Het is prettig om gemist te worden als je er een keer niet bij bent.

Aanmelden

De Buurtsportcoach van Team Sportservice en één van de begeleiders van de gevorderde groep hebben alvast een mooie route uitgekozen. Wilt u zich aanmelden voor de wandelgroep of heeft u vragen? Mail dan naar syousofi@teamsportservice.nl.