HomeNieuwsWalking Football bij VV Bergambacht

Walking Football bij VV Bergambacht

Donderdagochtend om 10 uur zit de groep senioren klaar voor de training Walking Football bij VV Bergambacht. Ondanks de stromende regen zijn alle deelnemers aanwezig, zelfs Jaap die vorige week had verkondigd “echt niet te komen als het regent”. Hij heeft toch de regen getrotseerd want “het is toch wel heel erg leuk”. Ook Klaas (82 jaar) is erg blij dat hij er weer is. Vorige week moest hij noodgedwongen de training overslaan en daar baalde hij toch wel van. “Fijn dat ik weer kan voetballen jongens!”.

Nieuwe vaardigheden leren

Na een bakje koffie lopen alle spelers naar buiten om te beginnen. Het gaat hierbij niet om de structuur van de training, het gaat vooral om het trappen van een balletje en de gezelligheid. Wel wordt geprobeerd om diegenen die dat willen de basisbeginselen van Walking Football bij te brengen. Trevor (70 jaar) geeft aan dat hij ook echt nieuwe vaardigheden moest opdoen bij Walking Football “Ik was gewend om de bal een paar meter voor mijn teamgenoot te passen, zodat hij erheen kan rennen. Nu moet ik erop letten om de bal echt in de voeten van de ander te spelen, omdat je niet mag rennen bij Walking Football”.

Gezelligheid voor, tijdens en na de training

Na afloop komen de spelers zeiknat, maar erg voldaan binnen. Ook na de training wordt er een bakje koffie gedronken en praten de deelnemers gezellig verder. Op de vraag waarom Trevor is begonnen met Walking Football geeft hij aan dat hij op een gegeven moment op het voetbalveld voorbij werd gerend door de andere spelers “En dan wordt voetballen wel een stukje minder leuk”. Daarna heeft hij verschillende andere sporten geprobeerd, maar kwam uiteindelijk Walking Football bij VV Bergambacht tegen. “Het is bij mij om de hoek, en ik was erg benieuwd of ik de voetbal skills nog had”. Trevor hoopt dat de groep deelnemers nog wel wat uitbreidt “We zijn nu met vijf fanatieke mannen, maar hopelijk komen hier nog een paar bij!”

Elke donderdagochtend  van 10.00-11.00 uur is er een Walking Football training bij VV Bergambacht. Deelname is gratis en iedereen is van harte welkom!