HomeNieuwsUitnodiging cursus Vertrouwens- contactpersoon

Uitnodiging cursus Vertrouwens- contactpersoon

Op maandag 1 en maandag 15 juli organiseren wij de cursus Vertrouwenscontactpersoon voor sportverenigingen uit Schiedam en Krimpenerwaard. Door het hebben van een vertrouwenscontactpersoon werk je als vereniging aan een sportomgeving waar iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn. Wij nodigen jullie van harte uit om een vrijwilliger van de vereniging aan te melden voor de cursus Vertrouwenscontactpersoon.

Een vertrouwenscontactpersoon zorgt ervoor dat iedereen op de club weet bij wie ze terecht kunnen met vragen, zorgen of mogelijke meldingen en wat vervolgstappen kunnen zijn. Zo kan hij of zij helpen bij incidenten die gaan over grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, intimidatie, agressie en discriminatie. In eerste instantie luistert de vertrouwenscontactpersoon en helpt dan de ander op weg met waar ze hun probleem of klacht kunnen neerleggen. Een onmisbare schakel dus voor de vereniging in het opvolgen, bespreekbaar maken én voorkomen van grensoverschrijdend gedrag. Meer weten over de rol als vertrouwenscontactpersoon op de club? Ga dan naar: Vertrouwenscontactpersoon – NOCNSF.

Is er iemand binnen jouw vereniging die potentie heeft om opgeleid te worden tot vertrouwenscontactpersoon? Meld hem of haar dan snel gratis aan. Aanwezigheid op beide avonden is vereist om de cursus succesvol af te sluiten.

Tijd: maandag 1 en maandag 15 juli 18.30 – 21.30 uur (inloop met broodmaaltijd vanaf 17.45 uur)
Locatie: Kantoor Team Sportservice Zuid-Holland – Rivium Quadrant 207B, 2909 LC Capelle a/d IJssel

Meld je aan!

Aanmelden

*Mocht deze data niet schikken, heb je ook de mogelijkheid om je aan te melden bij de VCP cursus in Papendrecht of Hardinxveld-Giessendam.