HomeNieuwsEerste boekjes Sjors Sportief en Sjors Creatief gelanceerd in de gemeente Krimpenerwaard

Eerste boekjes Sjors Sportief en Sjors Creatief gelanceerd in de gemeente Krimpenerwaard

Stimuleringsproject laat kinderen kennismaken met sport en cultuur

Team Sportservice Krimpenerwaard lanceert eerste boekjes Sjors Sportief en Sjors Creatief in de gemeente Krimpenerwaard.

Goed nieuws voor de 4300 basisschoolleerlingen in de gemeente Krimpenerwaard. Afgelopen week ontvingen ze uit handen van Team Sportservice Krimpenerwaard de allereerste ‘Sjorsboekjes’. Het eerste boekje werd overhandigd aan Noortje uit groep 5 van CBS De Ark in Bergambacht door wethouder sport en onderwijs Lavinja Sleeuwenhoek en buurtsportcoach Pauline Groenendaal. Met het ‘Sjorsboekje’  kunnen de kinderen dit schooljaar ruim vijftig sport- en cultuuractiviteiten ontdekken, vaak gratis. Het is het voor het eerst dat de gemeente Krimpenerwaard het succesvolle sport- en cultuurstimuleringsproject aanbiedt.

Van atletiek en turnen tot en met schilderen en koken: dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen in Krimpenerwaard voortaan vrijblijvend ontdekken welke sport of creatieve activiteit het beste bij ze past. Op de website, www.sjorssportief.nl, van Sjors Sportief en Sjors Creatief wordt gedurende het jaar het aanbod aangevuld met leuke en uitdagende activiteiten/ sporten.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief is financieel mogelijk door gebruik te maken van het stimuleringsbudget van het Sportakkoord Krimpenerwaard op initiatief van Team Sportservice. In samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Gert-Jan Klop, regiocoördinator bij Team Sportservice: “Zowel de gemeente Krimpenerwaard als Team Sportservice vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennismaken met sport en cultuur. Sjors maakt het voor basisschoolleerlingen mogelijk om het veelzijdige aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen lid hoeven te worden.

De Sjors-formule

Sjors is nieuw in de gemeente Krimpenerwaard. Maar in ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Inschrijven voor activiteiten

Inschrijven voor de activiteiten kan vanaf 17 februari via de website www.sjorssportief.nl. Gert-Jan Klop: “Ik heb er alle vertrouwen in dat het een succes wordt. Hopelijk overtreft het aantal inschrijvingen onze verwachtingen.”

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met Gert-Jan Klop, regiocoördinator bij Team Sportservice: gjklop@teamsportservice.nl