HomeNieuwsSamira is Buurtsportcoach van de Week

Samira is Buurtsportcoach van de Week

WijBuurtsportcoaches is een landelijk netwerk voor alle sport- en beweegprofessionals, de  beroepsvereniging voor alle medewerkers die onder de Brede Regeling Combinatiefuncties vallen. Om meer bekendheid te geven aan de organisatie én aan het werk van een buurtsportcoach volgen ze iedereen week een andere buurtsportcoach. Deze week: Samira, buurtsportcoach bij Team Sportservice Krimpenerwaard!

Samira’s verhaal

Als succesvolle buurtsportcoach mag Samira, buurtsportcoach bij Team Sportservice Krimpenerwaard, komende week haar verhaal delen. Dit doet zij via de social media van WijBuurtsportcoaches: @WijBuurtsportcoaches. Hierdoor laat zij via Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn iedereen zien wat de taken van een buurtsportcoach inhouden. Zij zal alle volgers onder meer meenemen tijdens een wandeling met de wandelgroep en langs een fittest voor senioren.

Buurtsportcoach

Samira is sinds februari actief als buurtsportcoach bij Team Sportservice Krimpenerwaard, na het afronden van de opleiding Sport en Bewegen. “Als buurtsportcoach streef ik ernaar om de inwoners in Krimpenerwaard te helpen bij hun sport -en beweeg vraagstukken. Daarnaast creëer ik voor diverse doelgroepen nieuw beweegaanbod.” Samen met haar collega’s vormen zij Team Sportservice Krimpenerwaard, de organisatie die als drijfveer heeft om écht ieder mens maximaal te laten profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen. Dit kan op het vlak van plezier, mentale en fysieke gezondheid en het bieden van een sociaal netwerk.

De buurtsportcoaches van Team Sportservice Krimpenerwaard opereren als ‘verbinder en aanjager’ om het maatschappelijk rendement van sport en bewegen in de gemeente te vergroten. Zij zorgen dat scholen, verenigingen en maatschappelijke organisaties met elkaar in contact komen of blijven. Daarnaast vergroten zij het rendement van de bestaande activiteiten en voorzieningen. Binnen de gemeente Krimpenerwaard werkt Team Sportservice in drie regio’s met elk een eigen buurtsportcoach.

Senioren

Naast haar activiteiten binnen haar regio richt Samira richt zich vooral op de ouderen en zet zich in om te zorgen dat meer ouderen in Krimpenerwaard de minimale beweegnorm halen. “Nederland vergrijst: over ruim twintig jaar bestaat een kwart van de Nederlandse bevolking uit 65-plussers. Regelmatige lichamelijke activiteit vertraagt de gevolgen van het verouderingsproces en stimuleert vitaliteit. Beweegstimulering voor deze mensen heeft een positieve invloed op de participatie, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.” Om te zorgen dat de senioren in Krimpenerwaard actief worden of juist blijven heeft Samira al verschillende stappen ondernomen “We hebben samen met verschillende voetbalverenigingen bijvoorbeeld Walking Football opgezet en bieden meerdere keren per jaar fittesten aan.”

Wil je op de hoogte blijven van Samira haar activiteiten deze week? Houd dan @WijBuurtsportcoaches op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn in de gaten.