HomeNieuwsMove Mates groot succes op basisscholen!

Move Mates groot succes op basisscholen!

Een pauze vol beweging en plezier, dat zien wij graag op elke basisschool. Move Mates is een project waarbij kinderen worden gestimuleerd om in beweging te komen op het schoolplein. De leerlingen van groep 7 worden door Team Sportservice Krimpenerwaard opgeleid tot speelpleincoach. In zes weken leren de leerlingen spelactiviteiten op te zetten, hoe ze kinderen kunnen stimuleren om mee te doen en hoe ze moeten handelen in conflictsituaties. Dit alles leidt tot een pauze vol plezier en beweging!

Move Mates in Krimpenerwaard

Move Mates is een zeer succesvol traject in Krimpenerwaard, waar al veel basisscholen aan hebben meegedaan. In januari is het project begonnen op de Ireneschool in Krimpen aan de Lek. Verder hebben ook OBS de Schakel in Ouderkerk aan den IJssel, de Julianaschool in Ouderkerk aan den IJssel en de Sterrenboom in Stolwijk deelgenomen. Vlak voor de zomervakantie zijn ook de leerlingen van de Kranenpoort in Gouderak en OBS de Bron in Gouderak officieel tot speelpleincoach benoemd.

Juf Cindy van de Ireneschool kijkt terug op een leuk project:  “In eerste instantie wilde ongeveer de helft van de klas meedoen, maar uiteindelijk heeft bijna de hele klas meegedaan! De kinderen vonden het wel een spannend traject, ze krijgen toch een hele andere rol toebedeeld in de pauze. Maar ze zijn erg blij dat ze nu het diploma hebben ontvangen, en hebben zin om als speelpleincoach in de pauzes bezig te gaan!”

Schooljaar 2019-2020

Ook dit schooljaar zetten wij onze missie voort om te zorgen voor zoveel mogelijk beweging en plezier tijdens de pauzes. Willen jullie op school ook speelpleincoaches? Mail dan naar gjklop@teamsportservice.nl om te bespreken wanneer wij bij jullie op school langs kunnen komen.