HomeNieuwsInteressante webinars voor Sportverenigingen

Interessante webinars voor Sportverenigingen

In de gemeente Krimpenerwaard willen wij bouwen aan sterke en toegankelijke sportverenigingen. Daarom organiseren wij in november een drietal online (inspiratie)sessies die in het teken staan van: Sociale Veiligheid, Gezonde sportomgeving en Taakie (Tool vrijwilligerswerving). Deelname aan de webinars is gratis, dus doe er je voordeel mee!

Maandag 13 november – webinar sociale veiligheid – 20.00 tot 21.00

In samenwerking met het NOC*NSF organiseren wij een webinar over ‘Sociale Veiligheid’. Iedereen moet met plezier en een veilig gevoel kunnen blijven bewegen en sporten bij een sportclub. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar is niet altijd het geval. Als vereniging zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om een sociale en veilige vereniging te worden en te blijven. Verder wordt het High 5! Stappenplan en de gratis VOG regeling besproken.

Meer informatie en inschrijven

 Let op! In de nabije toekomst wordt het hebben van een VOG en vertrouwenscontactpersoon een verplichting van de Rijksoverheid.

Dinsdag 21 november – webinar gezonde sportomgeving – 20.00 tot 21.00

Samen met het NOC*NSF organiseren wij de webinar ‘Gezonde sportomgeving’. Sportverenigingen spelen een belangrijke rol in het stimuleren en activeren van een gezonde(re) leefstijl. Maar hoe doe je dit nou eigenlijk? In de webinar krijg je verschillende praktische tips en tricks over onderwerpen, zoals verantwoord alcohol gebruik, het stimuleren van gezonde alternatieven en een rookvrije sportvereniging.

Meer informatie en inschrijven

Woensdag 29 november – webinar Taakie – 20.00 tot 21.00

Taakie is de vrijwilligerswervingstool voor verenigingen. Het is jouw digitale assistent die het werven van vrijwilligers heel veel makkelijker maakt. Iemand vinden voor een taak of functie binnen de club is niet langer een vervelende uitdaging.

Meer informatie en inschrijven