HomeNieuwsHet Beste sportidee van Krimpenerwaard

Het Beste sportidee van Krimpenerwaard

Hoe kunnen we meer mensen in Krimpenerwaard aan het sporten en bewegen krijgen? Misschien wel een vraag waar u als vereniging een heel goed antwoord op heeft!
Om hiervoor te kunnen zorgen is er een nieuwe zoektocht in het leven geroepen, de zoektocht naar ‘het beste Sportidee van Krimpenerwaard’. Voor deze wedstrijd worden verenigingen opgeroepen een idee te ontwikkelen om hun eigen sport te stimuleren. Dus heeft u een idee hoe u niet-sporters kunt bereiken om toch te gaan sporten? Of weet u hoe uw vereniging haar sport op de kaart kan zetten?

Meld uw vereniging aan om deel te nemen, en maak kans op het geldbedrag van €500,-!

Waarom deze wedstrijd?

Op dit moment beweegt 37% van de inwoners boven de 19 jaar van Krimpenerwaard onvoldoende. Daarnaast heeft 50% van de inwoners ouder dan 19 jaar overgewicht. Wanneer we al deze mensen aan het sporten en bewegen kunnen krijgen, kunnen we zorgen dat de hele Krimpenerwaard gezonder en vitaler wordt.

De wedstrijd

Alle verenigingen uit de Krimpenerwaard kunnen deelnemen door hun idee uiterlijk 9 november in te sturen. Wanneer alle ideeën binnen zijn zal Team Sportservice Krimpenerwaard een selectie maken van vier verenigingen die het beste idee hebben. Voor het maken van de selectie zal gekeken worden naar een actieve rol vanuit de vereniging, de waarde van het idee voor de vereniging zelf (bijv. financieel, of in de vorm van nieuwe leden etc.), maar ook naar hoeveel mensen het idee kan bereiken om de sport te stimuleren.

De vier geselecteerde verenigingen zullen zendtijd krijgen om hun idee onder de aandacht te brengen bij RTV Krimpenerwaard. Hiervoor zullen de verenigingen uitgebreid geïnterviewd worden over hun idee, en krijgen de verenigingen de mogelijkheid zich van hun beste kant te laten zien. Tenslotte komen vertegenwoordigers van de vier ideeën bij elkaar in de studio van RTV Krimpenerwaard voor de prijsuitreiking en zal bekend zijn welke vereniging het ‘Beste Sportidee van Krimpenerwaard’ heeft!

De winnaar

De vereniging die uiteindelijk het ‘Beste Sportidee van Krimpenerwaard’ heeft ontvangt een geldbedrag van €500,- en daarnaast ondersteuning vanuit Team Sportservice Krimpenerwaard voor de realisatie! Het geldbedrag zal worden ingezet om het idee uit te voeren en te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners bereikt worden om te gaan sporten. Het uitvoeren van het idee bij de vereniging zal worden vastgelegd en uitgezonden op RTV Krimpenerwaard, waardoor alle inwoners op de hoogte kunnen blijven van het ‘Beste Sportidee van Krimpenerwaard’.

Voorwaarde voor de ideeën

  • Het idee moet gericht zijn op het stimuleren van eigen sport
  • Het idee moet zorgen dat mensen (licht) fysieke inspanning moeten leveren
  • Het moet een activiteit zijn
  • Naast het fysieke aspect moet ook het sociale aspect een rol spelen in het idee