HomeNieuwsDe genomineerden van het Beste Sportidee

De genomineerden van het Beste Sportidee

Iedereen in Krimpenerwaard moet kunnen profiteren van de positieve effecten van sporten en bewegen. Echter beweegt op dit moment 37% van de inwoners boven de 19 jaar van Krimpenerwaard onvoldoende. Daarnaast beweegt 22% van de jongeren tussen 11 en 18 jaar te weinig en heeft 9% van de jeugd tussen 2 en 14 jaar overgewicht. Om ook deze groepen aan het bewegen te krijgen is een wedstrijd uitgeschreven: Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard. Hierbij kunnen sportverenigingen ideeën aanleveren om hun sport op de kaart te zetten, of niet-sporters aan het sporten of bewegen te krijgen. De winnaar van Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard ontvangt €500,-!

De genomineerden

De afgelopen weken konden sportverenigingen ideeën aanleveren voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard. Uit alle ideeën zijn de vier beste uitgekozen. Voor de selectie is gekeken naar een actieve rol vanuit de vereniging, de waarde van het idee voor de vereniging zelf (bijv. financieel, of in de vorm van nieuwe leden etc.), maar ook naar hoeveel mensen het idee kan bereiken om de sport te stimuleren.
De eerste genomineerde voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is VV Spirit. Zij hebben een idee ingediend om zoveel mogelijk meiden tussen 5 en 18 jaar aan het voetballen krijgen.
Ook genomineerd voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is Jbv Nederlek. Zij hebben een idee ingediend om basisscholieren kennis te laten maken met Jeu de Boules.
De derde genomineerde voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is: Shuttlek. Hun idee richt zich op badminton op scholen.
Het vierde idee dat genomineerd is voor Beste Sportidee van Krimpenerwaard is van BC Blue Sky. Met hun idee willen ze zich inzetten voor rolstoelbadminton.

Vervolg van de wedstrijd

Op dit moment worden afspraken ingepland met RTV Krimpenerwaard en de verenigingen voor een draaidag bij elke vereniging. De vereniging krijgt die dag uitgebreid de mogelijkheid om te vertellen over haar idee en te motiveren waarom dit het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is. Wanneer alle draaidagen zijn geweest, komen vertegenwoordigers van de vier ideeën bij elkaar in de studio van RTV Krimpenerwaard voor de prijsuitreiking en zal bekend worden welke vereniging het ‘Beste Sportidee van Krimpenerwaard’ heeft!

De winnaar

De vereniging die uiteindelijk het ‘Beste Sportidee van Krimpenerwaard’ heeft, ontvangt een geldbedrag van €500,- en daarnaast ondersteuning vanuit Team Sportservice Krimpenerwaard voor de realisatie! Het geldbedrag zal worden ingezet om het idee uit te voeren en te zorgen dat zo veel mogelijk inwoners bereikt worden om te gaan sporten. Het uitvoeren van het idee bij de vereniging zal worden vastgelegd en uitgezonden op RTV Krimpenerwaard, waardoor alle inwoners op de hoogte kunnen blijven van het ‘Beste Sportidee van Krimpenerwaard’.