HomeNieuwsGroep 7 Ireneschool ontvangt Move Mates diploma’s

Groep 7 Ireneschool ontvangt Move Mates diploma’s

Vorige week stond er een feestelijk punt op het programma voor de leerlingen van groep 7 van de Ireneschool in Krimpen aan de Lek: ze kregen hun Move Mates diploma uitgereikt!

Speelpleincoaches

Move Mates is een project waarbij kinderen worden gestimuleerd om in beweging te komen op het schoolplein. De leerlingen van groep 7 worden door Team Sportservice Krimpenerwaard in vier weken opgeleid tot speelpleincoach. In deze vier weken krijgen de leerlingen theorieles, leren ze spelactiviteiten op te zetten, hoe ze kinderen kunnen stimuleren om mee te doen en hoe ze moeten handelen in conflictsituaties. Dit alles leidt tot een pauze vol plezier en beweging!

De primeur

De Ireneschool in Krimpen aan de Lek had een primeur: als eerste school in Krimpenerwaard zijn de leerlingen uit groep 7 opgeleid in het Move Mates project . Buurtsportcoach Wilma Terlouw vertelt hoe het was om de lessen te geven: “Het is een erg interessant project om les in te geven omdat je leerlingen begeleidt zodat zij weer andere kinderen kunnen begeleiden. Naast dat het zorgt voor meer beweging in de pauzes voor alle leerlingen van de school, is het ook erg goed voor de persoonlijke ontwikkeling van de speelpleincoaches. Ze ontwikkelen zich op het gebied van verantwoordelijkheid, inlevingsvermogen en op organisatorisch vlak. Groep 7 van de Ireneschool was nog wel een beetje zenuwachtig of ze wel allemaal hun diploma hadden gehaald, maar gelukkig is dat wel het geval!’.

De uitreiking

En dan is daar het grote moment: de leerlingen mogen hun diploma in ontvangst nemen! Eerst wordt de gymzaal ingericht met een catwalk: de leerlingen mogen daaroverheen lopen om hun diploma te halen, en aan beide zijden zitten medeleerlingen, juffen en meesters en enkele ouders om hen het welverdiende applaus te geven. De eerste passen zijn soms nog een beetje schuchter, maar bij alle kinderen gaan na een paar passen de armen omhoog. Aan het einde staat Richard Mank, trainer bij Excelsior-Barendrecht, om de diploma’s te overhandigen.
Als laatste mag ook juf Cindy over de catwalk lopen om een staande ovatie in ontvangst te nemen: zonder haar inzet was er geen Move Mates geweest! Juf Cindy neemt het spelkaarten boek in ontvangst, met veel inspiratie voor de speelpleincoaches. Juf Cindy kijkt terug op een leuk project: ‘In eerste instantie wilde ongeveer de helft van de klas meedoen, maar uiteindelijk heeft bijna de hele klas meegedaan! De kinderen vonden het wel een spannend traject, ze krijgen toch een hele andere rol toebedeeld in de pauze. Maar ze zijn erg blij dat ze nu het diploma hebben ontvangen, en hebben zin om als speelpleincoach in de pauzes bezig te gaan!’

Ook Move Mates op uw school?

Elke school in Krimpenerwaard kan deelnemen aan het Move Mates project, hiervoor kunt u contact opnemen met Wilma Terlouw via wterlouw@teamsportservice.nl.