HomeNieuwsFinale Beste Sportidee van Krimpenerwaard

Finale Beste Sportidee van Krimpenerwaard

Vorig jaar heeft Team Sportservice Krimpenerwaard in samenwerking met RTV Krimpenerwaard een nieuwe wedstrijd uitgeschreven: Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard. Uit alle inzendingen zijn vier genomineerden verkozen. Op 12 februari zal de finale van Het Beste Sportidee worden opgenomen in de studio van RTV Krimpenerwaard en bekend worden welke vereniging heeft gewonnen!

Waarom deze wedstrijd?

Iedereen in Krimpenerwaard moet kunnen profiteren van de positieve effecten van sporten en bewegen. Echter beweegt op dit moment 37% van de inwoners boven de 19 jaar van Krimpenerwaard onvoldoende. Daarnaast beweegt 22% van de jongeren tussen 11 en 18 jaar te weinig en heeft 9% van de jeugd tussen 2 en 14 jaar overgewicht. Om ook deze groepen aan het bewegen te krijgen is een wedstrijd uitgeschreven: Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard. Hierbij kunnen sportverenigingen ideeën aanleveren om hun sport op de kaart te zetten, of niet-sporters aan het sporten of bewegen te krijgen. De winnaar van Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard ontvangt €500,-!

De genomineerden

Vorig jaar konden alle verenigingen hun Beste Sportidee indienen, daar zijn vier genomineerden uit verkozen. De eerste genomineerde is VV Spirit, zij hebben een idee ingediend om zoveel mogelijk meiden tussen 5 en 18 jaar aan het voetballen krijgen. Ook genomineerd voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is Jbv Nederlek, zij hebben een idee ingediend om basisscholieren kennis te laten maken met Jeu de Boules. De derde genomineerde voor het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is: Shuttlek. Hun idee richt zich op badminton op scholen. Het vierde idee dat genomineerd is, is van BC Blue Sky. Met hun idee willen ze zich inzetten voor rolstoelbadminton

De finale

De afgelopen tijd heeft elke vereniging bezoek gehad van RTV om uitleg te geven over haar idee, en iedereen te overtuigen waarom hun idee zou moeten winnen. Op 12 februari zal de prijsuitreiking plaatsvinden in de studio van RTV Krimpenerwaard. Een jury zal bepalen welke idee het Beste Sportidee van Krimpenerwaard is, en wethouder Sleeuwenhoek (sport) zal de prijs uitreiken. De opname zal vanaf 14 februari zichtbaar zijn op de website van RTV Krimpenerwaard, en dan zal dus ook bekend zijn welk idee ‘Het Beste Sportidee van Krimpenerwaard’ is!