HomeWebinar Wet- en Regelgeving

Webinar Wet- en Regelgeving

De wet- en regelgeving is een constant veranderend en voor verenigingsbesturen uitdagend onderwerp. Als bestuur wil je dat jouw leden op hun eigen niveau en op een prettige manier hun sport kunnen beoefenen. Daar is waarschijnlijk jullie visie en beleid op gericht en dat is waar je mee bezig bent. Wet- en regelgeving is een noodzakelijk en vaak tijdrovend kwaad waar maar weinig mensen plezier uit halen en daardoor vaak iets wat “doorgeschoven wordt” naar de volgende vergadering. Tijdens dit webinar praten we jou kort bij over de belangrijkste punten en helpen we met het snel en effectief regelen van zaken.

 • Datum: Maandag 13 juni
 • Tijd: 19.30 – 21.00 uur
 • Locatie: Online via Teams
 • Onderwerpen: WBTR, BOSA en vrijwilligersvergoeding en verloning

We behandelen drie onderwerpen die binnen jouw vereniging kunnen spelen maar wellicht (nog) niet zijn opgepakt. Het programma is zo opgesteld dat alle drie de onderwerpen tweemaal worden besproken. Hierdoor heb je de kans om bij twee sessie aan te sluiten. Is voor jou of een collega bestuurslid maar één sessie relevant, dan mag je natuurlijk na de eerste ronde uitloggen.

Het programma:

 • 19.30 uur opening
 • 19.40 uur start ronde 1 keuze uit drie break-out rooms
 • 20.15 uur einde ronde 1
 • 20.20 uur start ronde 2 keuze uit drie break-out rooms
 • 20.55 uur terugkomst plenair afsluiting
 • 21.00 uur einde

Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR)

Alle verenigingen zijn verplicht om per 1 juli 2021 de WBTR op orde te hebben. Ervaring leert dat veel verenigingsbesturen hier nog niet aan toe zijn gekomen of het bij hen ‘in proces’ zit. Tijdens de sessie WBTR legt het IBVV uit wat de WBTR inhoudt en hoe je zo effectief mogelijk de benodigde stappen kunt doorlopen om te zorgen dat jouw vereniging aan de WBTR voldoet.

Subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA)

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is de BOSA regeling niet alleen voor verenigingen met een eigen accommodatie. Kosten voor de aanschaf van o.a. sportkleding en sportmaterialen vallen ook binnen de BOSA regeling, dus ook zaalverenigingen kunnen van deze regeling gebruik maken. Daarnaast is de subsidiabele ondergrens verlaagt van €5.000 naar €2.500, wat inhoud dat de kostengrens verlaagt is naar €12.500. Wat allemaal wel en niet opgevoerd kan worden en hoe je deze subsidie kunt aanvragen wordt allemaal in deze sessie toegelicht.

Vrijwilligersvergoedingen en verloning

Hoeveel vrijwilligersvergoeding mag ik als vereniging betalen, en valt daar een kledingpakket of reiskosten vergoeding ook onder? Of, wat betekent het voor onze club als we echt gaan verlonen, waar licht de ondergrens, wat voor arbeidscontract moeten we afsluiten, kunnen we dit ook uitbesteden? Allemaal vragen die relevant zijn op het moment dat de vereniging vrijwilligers een vergoeding geeft voor hun inzet, of op het moment dat bijvoorbeeld het salaris van een trainer hoger ligt dan de vrijwilligersvergoeding. NAAM van Sportkader legt je haarfijn uit wat wel en niet mag, waar je op moet letten en welke verschillende mogelijkheden voor loon uitbetaling er zijn.

Deelnemen

Wil je deelnemen aan het webinar meld je aan via onderstaand aanmeldforumier. Je ontvangt de Teams-link op maandagochtend 13 juni. Het webinar wordt opgenomen. In de week na het webinar ontvang je een email met de linkjes naar de verschillende opnames en eventuele documentatie. Aanmelden kan tot en met zondag 12 juni.

Webinar Wet- en Regelgeving

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Gemeente*

Voor welke van onderstaande onderwerpen heb je interesse*

0
YOUR CART
 • No products in the cart.