HomeVerduurzamen Sportaccommodatie

Verduurzamen Sportaccommodatie

De subsidieregeling Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) is bedoeld voor amateursportorganisaties. Deze organisaties kunnen subsidie aanvragen voor bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.

Nog ruim 20 miljoen BOSA Subsidie beschikbaar

In 2022 is er voor de Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties (BOSA) een budget van € 75,5 miljoen beschikbaar. Dit budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete subsidieaanvragen.

Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) heeft nu bekendgemaakt dat er per 1 november 2022 voor € 41,7 miljoen aan subsidie is vastgesteld en verleend, en dat er nog eens voor € 13,4 miljoen aan subsidieaanvragen in behandeling is. Het resterende budget voor 2022 bedraagt daarmee € 20,4 miljoen.

Kijk hier voor meer informatie over de BOSA Subsidie.

Kijk hier voor een overzicht van de subsidieregeling per duurzaamheidsmaatregel. 

 

Provincie Noord Holland stelt 2 miljoen beschikbaar

Vanaf 9 januari stelt provincie Noord-Holland 2 miljoen beschikbaar voor sportverenigingen die hun accommodatie willen verduurzamen. De subsidie kan besteed worden aan bijvoorbeeld zonnepanelen, LED-verlichting, isolatiemateriaal, apparatuur voor warmte-koudeterugwinning, een warmtepomp en HR-glas. Naast sportverenigingen kunnen ook beheersstichtingen van sportaccommodaties subsidie aanvragen. Het maximaal aan te vragen bedrag is € 25.000,-.

De regeling staat open van 9 januari 2023 tot 31 maart 2023. Maar wees er snel bij want op = op! Kijk op de website van de Provincie Noord-Holland voor meer informatie.

 

Energieloket Haarlemmermeer

NMCX Centrum voor Duurzaamheid is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor het verduurzamen van de dagelijkse woon-, werk- en leefomgeving van (de ruime regio rond) Haarlemmermeer. NMCX organiseert een breed scala aan activiteiten voor bewonersscholen en bedrijven op het gebied van natuur en milieu, energie, grondstoffen, water en voedsel. NMCX is ook hét loket voor iedereen die vragen of ideeën heeft op het gebied van duurzaamheid.

Op de website van Energieloket Haarlemmermeer vind je informatie en activiteiten gericht op het verduurzamen van (sport)accommodaties

 

Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)

Vragen

Heb je vragen over het verduurzamen van jouw sportaccommodatie of wil je hulp bij het aanvragen van een subsidie. Neem contact op met Wouter van der Vegt via e-mail.

 

Subsidies en fondsen

Op zoek naar andere subsidies en fondsen? Kijk dan op onze pagina ‘Subsidies en Fondsen’

0
YOUR CART
  • No products in the cart.