HomeTaakie

Taakie

Het hebben van voldoende vrijwilligers is voor elke club belangrijk. Met voldoende vrijwilligers is jouw club immers sterker en vitaler. Taakie is de digitale assistent vrijwilligerszaken die jou daarbij gaat helpen. Hij maakt het werven van vrijwilligers leuker, makkelijker en efficiënter. Simpel en snel iemand vinden voor een taak binnen de club is niet langer een vervelende uitdaging. Geen enkele taak blijft onvervuld.

Meer kennis en vrijwilligers

Vrijwilligerstekorten zijn een terugkerend probleem op sportclubs. Toch is dit vaak onnodig. Zo blijkt uit onderzoek bijvoorbeeld dat mensen best wel vrijwilligerswerk willen doen, maar hiervoor wel gevraagd willen worden, dat vrijwilligers die een taak doen die goed bij ze past, langer vrijwilliger blijven en dat vacaturebanken en noodkreten op clubwebsites niet werken. Clubs hebben behoefte aan concrete, praktische tools die hen ontlasten, met een positieve insteek. Taakie is zo’n praktische tool. 

Hoe werkt Taakie

Taakie brengt inzicht in het ledenbestand en openstaande taken en maakt het vinden van een vrijwilliger eenvoudiger en snellerDoor het uploaden van de ledenlijst, openstaande taken en functies toe te voegen en met een korte vragenlijst de interesses en talenten van de potentiële vrijwilligers te inventariseren krijgt de coördinator inzichtOp basis hiervan kan hij of zij gericht leden benaderen voor een openstaande taak of functie

  1. Vrijwilligerstest: Taakie wil vrijwilligers alleen taken aanbieden die goed passen bij hun interesses. Door een vrijwilligersprofiel op te bouwen leren wij de vrijwilliger steeds beter kennen. Met de test achterhaalt Taakie op een leuke manier welk type vrijwilliger iemand is. De antwoorden op de tien vragen geven een goede indicatie welke vrijwilligerstaken waarschijnlijk goed bij iemand zullen passen.
  2. Taken en Functies: In Taakie kies je eenvoudig een openstaande incidentele taak, of een structurele functie. Deze kun je
    opslaan, of direct versturen. Wij hebben de meeste denkbare taken en functies al voorgeprogrammeerd, zodat je deze eenvoudig kunt zoeken en selecteren
  3. Stuur een Taakie: Nadat je een taak of functie hebt aangemaakt, toont Taakie een overzicht met de beste geschikte vrijwilligers. Inclusief enkele handige wetenswaardigheden, zoals het matchingspercentage, aanwezige diploma’s en het beroep van de vrijwilliger. De beheerder selecteert één of meerdere vrijwilligers en verstuurt het Taakie! De vrijwilliger ontvangt het Taakie via WhatsApp.
  4. Vrijwilligersprofiel: In het dashboard van Taakie vindt de beheerder een overzicht van alle vrijwilligersprofielen. Je ziet precies wie de vrijwilligerstest heeft ingevuld, of toestemming is gegeven om Taakies te versturen, of de vrijwilliger bereid is om een bardienst te draaien (indien van toepassing), welk beroep de vrijwilliger heeft en welke diploma’s de vrijwilliger over beschikt. Dit geeft, los van het ‘vrijwilligerstype’, nog meer waardevolle informatie om een goede keuze te kunnen maken!

Kijk hier voor alle informatie of het aanvragen van een gratis demo

 

0
YOUR CART
  • No products in the cart.