HomeNationale Sportweek

Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021 om draait. Dat is ook hard nodig, want we zijn sinds de coronacrisis minder fit en minder weerbaar geworden. Team Sportservice grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen met allerlei sportieve activiteiten en inspireert inwoners om samen met de lokale sportaanbieders (weer) te gaan sporten en bewegen. Alle inwoners kunnen tijdens de Nationale Sportweek kennismaken met onze sportaanbieders en hun activiteiten.

Alle activiteiten bij elkaar op Noord Holland Actief

Tijdens de nationale sportweek zetten veel sportvereningingen en -organisaties de deuren open. Op het sportplatform Noord Holland actief staan alle activiteiten bij elkaar. Volg een gratis proefles bootcamp, doe mee met de hardloopacademy of maak een mooie en vooral veilige fietstocht door de polder met het project doortrappenMaar ook voor kinderen is er van alles te beleven.

Programma

ActiviteitDoelgroepDatumTijdLocatieKosten
Heropening KabouterpadKInderen 3 t/m 6 jaar17 september10.00 - 14.30 uurPappa's Beachhouse, IJweg 961, Hoofddorp€ 3,50
MutisportdagAangepast sporten19 september14.00 - 17.00 uurVVV UNO, Bennebroekerweg 600, Hoofddorpgratis
DoortrappenSenioren24 september9.30 - 12.00 uurSportcomplex Toolenburg, Hoofdweg 861, Hoofddorpgratis
SportFairAlle doelgroepen26 september 11.00 - 16.00 uurToolenburgerplasgratis

Heropening Kabouterpad op 17 september

Wist je dat er kabouters in het Haarlemmermeerse Bos wonen? Ja, echt waar. Als je goed kijkt, zie je ze soms lopen en kom je sporen tegen. De kabouters hebben van alles te vertellen. Zo kletsen ze wat af over de natuur, sport en bewegen en een gezonde leefstijl. Je kan dus ook nog wat leren van deze bijzondere kabouters. Het Kabouterpad is een leuke en leerzame speurtocht voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar.  De kinderen speuren het bos af en kunnen samen met hun ouders de paaltjes met QR-codes scannen met een mobiele telefoon. Elke QR-code heeft een leuk verhaaltje, opdracht of vraag. 

De kabouters zijn terug van weggeweest in het Haarlemmermeerse Bos! Kom je ze bewonderen?  Tijdens de feestelijke heropening  van het Kabouterpad kun je de speurtocht in stijl volgen samen met jouw kid(s). We delen kaboutermutsen uit, kinderen kunnen zich vooraf laten schminken en er is een springkussen aanwezig! Succes gegarandeerd, dus schrijf ze snel in

Inschrijven Heropening Kabouterpad

Kom onbeperkt ontdekken op de multisportdag op 19 september

Deze multisportdag is de ideale dag voor kinderen en volwassenen met een beperking om verschillende sporten uit te proberen en te kijken welke sport voor jou geschikt is. Ook als je al lid bent van een vereniging ben je welkom voor een dag vol sporten, bewegen en plezier! Sportaanbieders uit de Haarlemmermeer, Aalsmeer en Uithoorn presenteren hun aangepaste sportaanbod en bij de informatiestand vind je nog veel meer informatie over het aanbod in de regio en de ondersteuning die wij sporters met een beperking bieden. Het aanbod is zeer gevarieerd dus alle leeftijden en soorten beperkingen zijn welkom. Ook als je uit een andere gemeente komt ben je welkom!

Heb je interesse? Stuur een mail naar Nikki Hakkesteegt en vermeld (Inschrijven is gewenst maar niet verplicht.):

  • je naam
  • je leeftijd
  • type beperking
  • uit welke gemeente jij komt.

Doortrappen fietstocht op 24 september

Blijf in beweging! Om zo lang mogelijk veilig te blijven fietsen, moet je blijven fietsen! Door rijwieltourclub Hoofddorp (RTC) worden er op vrijdag 24 september twee mooie routes uitgezet in de omgeving van Haarlemmermeer. Je kan kiezen tussen een route van 15 km of 30 km. Ontdek het groen van de natuur, met weinig obstakels en relatief veilige kruisingen. Voorafgaand aan de fietstocht kun je deelnemen aan de warming-up Fietsfit. Samen maken we de spieren los, zodat iedereen soepel op zijn of haar fiets stapt. Op de route is er ruimte voor een drinkpauze en kun je jouw kennis testen in een leuke fietsquiz van Doortrappen. 

Inschrijven Doortrappen

 

Sport- en CultuurFair op 26 september

Op zondag 26 september kun je bij de Toolenburgerplas weer een bezoek brengen aan de jaarlijkse Sport- en CultuurFair. Ruim 30 sport- en cultuuraanbieders presenteren hier op enthousaiste wijze hun activiteiten. Tussen 11.00 en 16.00 uur is er van alles te beleven. Maak kennis met het lokale sport- en cultuuraanbod, kom kijken naar voorstellingen en sportdemonstraties op het podium en laat je informeren over de alle mogelijkheden. Toegang is gratis. Zien we jou ook op de SportFair?

0
YOUR CART
  • No products in the cart.