HomeOpen club

Open club

Zo wordt ook jouw club meer open

Een open club zorgt voor meer betrokkenheid van en een betere relatie met de eigen leden, betrokkenen (ouders, toeschouwers, vrijwilligers), buurt, gemeente en andere stakeholders. Dit leidt tot ledenbinding (behoud/groei), meer reuring op de club en continuïteit van het bestaansrecht. Een open club is een ontmoetingsplek waar voor iedereen de mogelijkheid tot persoonlijke ontwikkeling en betrokkenheid wordt gecreëerd. Gemeenten willen de kracht van sport en clubs gebruiken voor een gezondere samenleving en het verhogen van de leefbaarheid binnen de gemeente. Sport wordt gezien als partner in de lokale keten. Een open club ziet die kans en weet hem te benutten door open te staan voor samenwerking met maatschappelijke organisaties, het onderwijs, het bedrijfsleven, zorginstellingen, enzovoort.

Vanuit Team Sportservice hanteren wij de volgende definitie van open club:

‘Een open club is een ontmoetingsplek voor alle buurtbewoners (leden en niet-leden), waarbij verenigingen in samenwerking met derde partijen de buurtbewoners uitnodigen om deel te nemen aan allerlei activiteiten. Hiermee creëert de vereniging de betrokkenheid bij de buurtbewoners’.

Bekijk onderstaand filmpje en ontdek hoe ook jouw club meer ‘open’ kan worden.

Lees ook

Een open sportpark- zo benut je de schaarse ruimte beter

Zoek en vind een Open Club

Zoek je een zaal voor je algemene ledenvergadering, een sportveld voor de jaarlijkse sportdag of een ruimte voor een wekelijks spreekuur? Hieronder vind je accommodaties van verenigingen die hun deuren openstellen voor jouw wekelijkse of eenmalige activiteit.

Bekijk hieronder de Open Clubs

Meer weten

Rugbyclub HAWKS

Rugbyclub Hawks beschikt over een mooi groot sportveld, een kleiner sportveld en een overdekt restaurant. Locatie:…

Meer weten

ETO Ballpark

Stichting ETO beschikt over een mooie accommodatie met veel mogelijkheden. Locatie: Nieuwe Molenaarslaan 10, 2132 AS…

0
YOUR CART
  • No products in the cart.