HomeBegeleidingstrajecten voor verduurzamen sportaccommodatie

Begeleidingstrajecten voor verduurzamen sportaccommodatie

Ben jij eigenaar of beheerder van een sportaccommodatie? Dan heb je vast te maken met steeds hoger wordende energielasten die zwaar op de begroting drukken. Het verduurzamen van jouw accommodatie kan de vereniging een flinke besparing opleveren. Het aanschaffen van zonnepanelen, het instaleren van ledverlichting of het nemen van bouwtechnische- of installatietechnische maatregelen zijn slimme investeringen voor de toekomst.

De besparing op de energielasten zorgt voor een directe verbetering van de financiële positie en daarmee de toekomstbestendigheid van jouw vereniging. Een belangrijke reden om hiermee aan de slag te gaan, zeker als de vereniging hard geraakt is door corona of door de stijgende energielasten.

Een aanpak die leidt tot realisatie van duurzame maatregelen

Professionals binnen Sportkracht12 maken gebruik van een beproefde aanpak. Energie besparen of energie opwekken op een sportaccommodatie is op verschillende manieren mogelijk. Welke mogelijkheden voor een accommodatie het meeste rendement opleveren is van diverse factoren afhankelijk. Een energiescan op locatie biedt hierover meer inzicht.

Vanuit dit inzicht wordt een plan van aanpak opgesteld en wordt gekeken naar financieringsmogelijkheden. Het financieren van duurzame maatregelen vormt vaak een struikelblok binnen de sportsector. Er zijn verschillende manieren waarop de benodigde financiering, ook zonder grote voorinvesteringen, rond kan komen. Begeleiding bij het offertetraject, subsidieonderzoek of andere financieringsopties leiden en financieringsplan leiden tot realisatie van duurzame maatregelen. 

Wil jouw club ook de sportaccommodatie verduurzamen? Kies dan één van onderstaande, door NOC*NSF goedgekeurde partijen uit, benader hen direct, en ga aan de slag. Het begeleidingstraject staat ook open voor commerciële sportaanbieders zoals fitnesscentra en maneges. Het begeleidingstraject wordt in dit geval voor vijftig procent gesubsidieerd. De overige vijftig procent is voor rekening van de commerciële sportaanbieder.

 

Sport NL Groen

Sport NL Groen maakt verduurzamen toegankelijk en rendabel voor alle sportclubs in Nederland. De tool kan gebruikt worden door eigenaren van sportaccommodaties om de mogelijkheden tot verduurzaming van de accommodatie concreet in kaart te brengen.

Sport NL Groen is een onafhankelijke, online tool waar alle aspecten van verduurzaming samenkomen. Alle sportclubs, maar ook gemeenten krijgen gratis advies van energiecoaches over hoe ze hun sportaccommodaties kunnen verduurzamen. Behalve duurzaamheidsadvies, kunnen sportclubs informatie krijgen over landelijke en regionale subsidies en financieringsmogelijkheden. Clubs kunnen vervolgens zelf kiezen hoe ze willen verduurzamen en met welke partijen.

De Groene Club

De Groene Club is een sportbreed initiatief van de KNVB om sportaccommodaties te verduurzamen. Zij zijn landelijk actief. Hoewel de Groene Club voortkomt uit de KNVB kan elke sportclub met ze aan de slag. 

Sportstroom

SportStroom ondersteunt al 14 jaar sportverenigingen, die energieneutraal willen worden. Zij zijn landelijk actief en elke sportclub kan met ze aan de slag.

Sportkracht 12

Sportkracht12, de landelijke organisatie waarin alle Provinciale Sport Organisaties zijn verenigd, heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van sportverenigingen bij het verduurzamen. Dit doet ze in nauwe samenwerking met de clubs en met een grote focus op ontzorging. Sportkracht12 heeft een landelijk dekkend netwerk.

Sportief Opgewekt

Sportief Opgewekt ondersteunt al jarenlang sportaanbieders die willen verduurzamen. Zij zijn landelijk actief en elke sportaanbieder kan met ze aan de slag.

Engie Sportmatch

Onder de noemer SportMatch helpt ENGIE sportaccommodaties met verduurzamen. Ze biedt advies en begeleiding voor elk type sportaccommodatie, van welke sport dan ook en is actief in heel Nederland.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.