HomeIntentieverklaring Veilig Sportklimaat

Intentieverklaring Veilig Sportklimaat

Zo ontvang jij tot 750 euro voor jouw club

Spreek jouw intentie om uit om voor 31 december 2023 te voldoen aan de Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat en ontvang tot 750 euro voor jouw club. De grens ligt op 200 leden. Heeft jouw vereniging meer dan 200 leden, dan ontvang je 750 euro vrij te besteden. Heeft jouw vereniging minder dan 200 leden dan is het bedrag 375 euro. 

Vul de intentieverklaring onder aan de pagina in en vraag nu direct geld aan. Er is beperkt budget beschikbaar, dus wacht niet te lang.  Heb je vragen of wil je overleggen welke stappen jouw vereniging nog te gaan heeft? Neem dan contact op met onze verenigingsondersteuners via email.

 

Ook de politiek erkent het belang van een Veilig Sportklimaat

Een veilige sportclub draagt bij aan het welzijn van leden, doordat zij met plezier sporten. Wethouder Sport Mevrouw Sedee gaf tijdens het Sportcafe aan dat gemeente Haarlemmermeer een Veilig Sportklimaat heel belangrijk vindt. Gelukkig zijn in Haarlemmermeer steeds meer verenigingen bezig met het orde brengen van de Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat, bijvoorbeeld door het opleiden van vertrouwenscontactpersonen of het aanvragen van de gratis VOG-regeling.  

Sportbestuurders worden veelvuldig gewezen op de vele incidenten in de sport- en cultuur sector. Hierdoor groeit het verantwoordelijkheidsgevoel bij de club om alles te doen om grensoverschrijdend gedrag tegen te gaan. De druk wordt nog hoger opgevoerd nu ook minister Conny Helder zich heeft uitgesproken in een artikel in de krant Trouw. 

Na alle incidenten heeft zij het voornemen om wangedrag in de sportwereld aan te pakken. Haar voorstel is om de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht te stellen voor trainers en bestuurders in de sportsector. Er is een grote slag te slaan want in de breedtesport is de VOG pas bij 19 procent van de verenigingen ingebed. Een ander punt dat minister Conny Helder aankaart:  “Elke vereniging moet een vertrouwenscontactpersoon krijgen, iets dat nu niet het geval is.” 

Het aanvragen van VOG voor trainers en het hebben van een vertrouwenscontactpersoon zijn twee belangrijke voorwaarden voor verenigingen om te voldoen aan de Haarlemmermeerse Richtlijn Veilig Sportklimaat. Om verenigingen te motiveren werk te maken van een Veilig Sportklimaat, ontvangen die verenigingen die de intentie uitspreken om voor 31 december 2023 te voldoen aan de Haarlemmermeerse Richtlijn dus een geldbedrag. 

 

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.