HomeVoor jouKinderen 4 – 12 jaar

Kinderen 4 – 12 jaar

Kinderen zijn van nature dol op bewegen. Toch neemt bewegingsarmoede en overgewicht bij kinderen toe. Niet alle kinderen vinden makkelijk de weg naar een sportvereniging.

Team Sportservice De Ronde Venen vindt het belangrijk dat alle kinderen op een laagdrempelige manier kunnen sporten en bewegen in hun eigen wijk. Natuurlijk omdat het belangrijk is voor hun gezondheid, maar ook omdat ze er meer zelfvertrouwen van krijgen en ze hun motorische vaardigheden optimaal kunnen ontwikkelen. Bovendien is het gewoon leuk om samen met vriendjes in beweging te zijn! Daarom organiseren de buurtsportcoaches van Team Sportservice De Ronde Venen verschillende projecten en (buurt)activiteiten voor de jeugd. Hierbij werken zij zoveel mogelijk samen met partners uit de wijk, zoals sportaanbieders, scholen, bso’s en welzijnsorganisaties.

Benieuwd naar onze projecten en activiteiten voor kinderen? Klik in het menu rechts op één van de projecten of bekijk onze agenda.

Stichting Jongeren Actief

Stichting Jongeren Actief maakt het voor kinderen en jongeren uit gezinnen met kleine inkomens mogelijk om deel te nemen aan leuke activiteiten. Kinderen en jongeren uit De Ronde Venen tot 18 jaar kunnen via Jongeren Actief lid worden van een sportvereniging of deelnemen aan kunst- en cultuuractiviteiten.