HomeNieuwsDe Nationale Sportweek in De Ronde Venen

De Nationale Sportweek in De Ronde Venen

Sporten, bewegen en plezier, dat is waar het allemaal op draait tijdens de Nationale Sportweek. Van 15 t/m 24 september staat het programma vol met leuke en sportieve activiteiten. Sport geeft een een boost! Dat speciale en blije gevoel dat bij je opkomt na het sporten, dat wil toch iedereen? Inmiddels zijn we al even onderweg en hebben wij ontzettend leuke activiteiten achter de rug!

De aftrap van de Nationale Sportweek

Op vrijdag 15 september werd de Nationale Sportweek op basisschool CNS Abcoude afgetrapt met de 10@10challenge van NOC*NSF. De 10@10challenge is een bewegingsactiviteit waarin je 10 minuten lang 10 x 1 minuut een sport beoefend (nabootst in bewegingen zónder materialen). Bijv: Zwemmen, tennis, volleybal, etc. Er deden in totaal ongeveer 200 leerlingen enthousiast en fanatiek mee. Zowel tijdens als achteraf zorgde dit voor een hoop vrolijke gezichten, bij de kinderen én leerkrachten. De kinderen antwoordde zelfs op de vraag ‘waarom doen we dit?’ met: ‘Omdat sporten gezond en goed voor je is!Een geweldige start van de Nationale Sportweek!

Voetbalplezier in Mijdrecht

Op woensdag 20 september werden er op het Cruijf Court in Mijdrecht behoorlijk wat voetbal ‘skills’ getoond. Het Jongerenwerk van Tympaan-De Baat zet zich in voor álle jongeren uit De Ronde Venen. Het team van enthousiaste en gediplomeerde jongerenwerkers organiseert activiteiten voor ontspanning en ontmoeting, maar ook begeleiding voor jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo ook in de Nationale Sportweek! Onze buursportcoach Sanujo sloot ook aan bij het voetbalfestijn en is erg positief.

‘De kinderen (vrijwel allemaal vreemde van elkaar) hebben meer dan een uur lang enthousiast en sportief meegedaan.’ – Sanujo, buurtsportcoach De Ronde Venen


Op naar nog meer gezellige en sportieve activiteiten, want wij zijn nog lang niet ‘uitgesport’!

Bekijk hier het programma