HomeNieuwsFeestelijke Opening Cruyff Court door Matthijs de Ligt in Abcoude

Feestelijke Opening Cruyff Court door Matthijs de Ligt in Abcoude

Zondag 13 november heeft voetbalicoon Matthijs de Ligt op feestelijke wijze zijn eigen Cruyff Court geopend in Abcoude. Matthijs won in 2018, toen hij nog bij AFC Ajax speelde de ‘Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar’. De prijs was een Cruyff Court op locatie naar keuze. Hij koos voor Abcoude, de woonplaats waar hij opgroeide.

Als klein jongetje voetbalde Matthijs na school met zijn vriendjes op het grasveld schuin tegenover zijn ouderlijk huis. Hier heeft hij leren voetballen. Nu is deze plek, aan het Van Voorthuijsenhof in Abcoude, omgetoverd tot Cruyff Court.

“Geweldig dat mijn Cruyff Court hier ligt, want ik heb dierbare herinneringen aan deze plek. Ik hoop dat er veel kinderen plezier van gaan hebben”, aldus Matthijs de Ligt.

Feestelijke opening met een potje voetbal

Gemeente De Ronde Venen is blij met de nieuwe sportlocatie. Burgemeester Maarten Divendal, wethouder Maarten van der Greft, kinderburgemeesters Brian Brocx en Lisa Rood, maar ook onze buursportcoach Floris waren erbij om de opening te vieren. Het Cruyff Court werd geopend met een potje voetbal. Het team van Ajax onder 9 speelde een wedstrijd tegen FC Abcoude onder 9, de club waar Matthijs de Ligt als jonge voetballer begonnen is. Matthijs moedigde de teams vol enthousiasme aan. Na de wedstrijd werd het naambord onthuld: Cruyff Court Matthijs de Ligt.

De 14 regels van Johan Cruijff

Het Cruyff Court heeft als doel om kinderen en jongeren te stimuleren meer aan sport en beweging te doen. Johan Cruijff geloofde in de kracht van sport als middel voor persoonlijke, mentale en sociale groei. Hierbij spelen thema’s als respect, samen spelen, sociale cohesie en (persoonlijke) ontwikkeling een belangrijke rol. Deze thema’s komen op het veld tot uiting met de 14 regels van Johan Cruijff.

Bekijk hier het interview met Matthijs de Ligt van de NOS tijdens de opening.