HomeFit4Kids

Fit4Kids

Sprinter Fit4KidsTijdens Fit4Kids kunnen kinderen van basisscholen tien weken lang stempels verzamelen door mee te doen aan sport- en beweegactiviteiten en het eten van gezonde voeding.

Stempels verzamelen

Alle kinderen van de deelnemende basisscholen krijgen een Fit4Kids-paspoort of Fit4Kids-identiteitskaart waarmee ze stempels kunnen verzamelen. Ze verdienen stempels door fietsend of lopend naar school te gaan, op school melk te drinken of fruit te eten. Maar ook door mee te doen aan beweegactiviteiten die tijdens het project door verenigingen worden georganiseerd.

Opening

Voordat het verzamelen begint, is er op elke school een opening. Hierbij zijn Team Sportservice Vianen, mascotte Sprinter, een dansschool en in sommige gevallen speciale gasten aanwezig.

Beweegkliko en lesmethode

Alle deelnemende scholen krijgen van Team Sportservice Vianen een beweegkliko. Hierin zitten verschillende sport- en spelmaterialen waarmee kinderen op het schoolplein in de pauze kunnen spelen. Daarnaast gaan alle scholen aan de slag met de lesmethode Lekker Fit!. Deze lesmethode richt zich, net als Fit4Kids, op een gezonde leefstijl.

Afsluiting

Fit4Kids wordt sportief afgesloten op school. Kinderen die voldoende stempels hebben verzameld, maken kans op een sportieve verrassing.

Mascotte Sprinter

Mascotte van het project Fit4Kids is Sprinter. Sprinter bezoekt de verschillende activiteiten en brengt een bezoek aan de deelnemende scholen.

FC Utrecht

FC Utrecht is supporter van Fit4Kids en wordt op allerlei leuke manieren bij het project betrokken.