HomeNieuwsUpdate: coronamaatregelen buitensporten

Update: coronamaatregelen buitensporten

Het kabinet heeft besloten dat iedereen vanaf 11 mei 2020 onder bepaalde voorwaarden, en na toestemming van de gemeente, weer buiten mogen sporten. Met deze versoepeling zijn we natuurlijk blij! Team Sportservice onderhoudt nauw contact met de gemeente en informeert en adviseert sportaanbieders op dit gebied. Hieronder staan alle noodzakelijke documenten voor buitensport in Zandvoort op een rij. Deze wordt regelmatig bijgewerkt.

Daarnaast gelden voor sportaanbieders in de gemeente Zandvoort de volgende stappen om op een juiste wijze activiteiten te kunnen opstarten: 

  • Maak een protocol voor het veilig en gezond opstarten van de activiteiten volgens de richtlijnen van het NOC*NSF (Verantwoord Sporten, klik hier), of de richtlijnen van de sportbond. Neem hierin ook de tijdslots op waarop jullie op sportcomplexen of in de openbare ruimte aanwezig zijn en of jullie aanbod hebben voor niet-leden van de vereniging. Geef daarbij ook een centraal aanspreekpersoon voor de sportorganisatie op. Sportservice of SportSupport kan hierbij helpen en heeft ook goede voorbeelden beschikbaar;
  • Is tussen 29 april en 8 mei al een protocol opgestuurd? Dan hoeft geen nieuwe protocol gemaakt te worden. Stuur dan (als de noodverordening daar aanleiding toe geeft) enkel aanpassingen op het reeds aangeboden protocol.
  • Stuur het protocol op naar de verenigingsadviseur Wouter van der Vegt (06 2415 3789) van Team Sportservice Zandvoort;
  • Zij sturen een ontvangstbevestiging en mogelijk nog een aanvullende vraag of opmerking;
  • Start pas met de activiteiten als de ontvangstbevestiging is ontvangen;
  • Handhavers van de gemeente kunnen bij een bezoek vragen naar het protocol, maar zullen altijd eerst   in gesprek gaan.
  • Hou er rekening mee dat het protocol op basis van de aanpaste noodverordening mogelijk aangescherpt moet worden

Heeft u een vraag die u niet door middel van bovenstaande informatiebronnen beantwoord krijgt, vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen uw vraag in behandeling en nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Contact