HomeVoor jouAan de slag met de beweegtas

Aan de slag met de beweegtas

Speciaal voor iedereen waarvoor bewegen niet vanzelfsprekend is, heeft Team Sportservice drie beweegtassen ontwikkeld. De tassen zijn bedacht voor woonzorginstellingen voor ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte om (weer) in beweging te komen op eigen niveau. De materialen in de tassen zijn laagdrempelig in te zetten en na één introductieles van Team Sportservice kan iedereen hier zelf mee aan de slag. Hiermee slaan begeleiders straks drie vliegen in één klap: een gezamenlijke activiteit, er is beweging en plezier.

Waarom een beweegtas?

Het idee voor de beweegtassen ontstond na vragen vanuit het werkveld. Er is wel behoefte om te bewegen met de groepen, maar de materialen tijd en/of kennis is vaak niet beschikbaar. Met de tassen levert Team Sportservice niet alleen het materiaal, maar door middel van 24 op maat gemaakte kaarten ook een aanbod aan oefenvormen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld vrijwilligers of medewerkers van de dagbesteding aan de slag met als doel een groep of individu met plezier op eigen niveau te laten bewegen. De tassen zijn zo ontwikkeld dat na één introductieles van Team Sportservice iedereen zelf aan de slag kan met de materialen.  

Sabine van Lochem, een van de bedenkers van de beweegtassen: ‘Naast het praktische voordeel voor de instellingen is het voor ons belangrijk dat de bewoners weer in beweging komen. Sporten en bewegen heeft een positief effect op deze doelgroep. Het zorgt niet alleen voor een lichamelijk en mentaal fitter gevoel, maar ook voor plezier en sociale activiteit. Begeleiders slaan straks drie vliegen in één klap: bewoners zijn gezamenlijk bezig, er is beweging en niet te vergeten veel plezier!’.

 

Meteen bestellen Vrijblijvend kennismaken