HomeVoor jouLokaal sportakkoord

Lokaal sportakkoord

In Zaanstreek-Waterland zijn veel gemeenten bezig met de realisatie van een lokaal sportakkoord. Team Sportservice is betrokken bij de ontwikkeling van de lokale sportakkoorden. Op deze pagina vind je een overzicht van de ontwikkelde plannen. 

Lokaal sportakkoord

Sinds 2023 zitten we in de 2e fase van het Sportakkoord (de eerste fase liep van 2020-2023). In elke gemeente in Zaanstreek-Waterland is er sinds 2023 een herijkt Sportakkoord. Dit lokale sportakkoord loopt van 2023 t/m 2026. 

Het Nationaal Sportakkoord bestaat uit zes deelakkoorden: 

  • Inclusie en diversiteit 
  • Sociaal veilige sport 
  • Vitale aanbieders 
  • Vaardig in bewegen 
  • Ruimte voor sport en bewegen 
  • Maatschappelijke waarde van topsport

Elke gemeente heeft een kernteam die zich ontfermd over het uitvoeringsbudget (hoogte hiervan is afhankelijk van je aantal inwoners) en een visie heeft ontwikkeld om bewegen duurzaam te stimuleren. Naast het uitvoeringsbudget is er een tweede component binnen het sportakkoord. Dat zijn de services, oftewel de mogelijkheden tot scholingen voor verenigingen. Heel veel basisscholingen zijn voor verenigingen kosteloos of gereduceerd aan te vragen via het Sportakkoord.

 

Lokale sportakkoorden in Zaanstreek-Waterland

In Zaanstreek-Waterland heeft elke gemeente een lokaal sportakkoord. Team Sportservice is betrokken bij de ontwikkeling van de lokale sportakkoorden. Op deze pagina vind je een overzicht van de ontwikkelde plannen. 

Sportakkoord Wormerland

Sportakkoord Landsmeer

Sportakkoord Waterland

Sportakkoord Oostzaan

Als je hierover vragen hebt, kun je contact opnemen met Team Sportservice Zaanstreek-Waterland.