HomeNieuwsZwerfafval Challenge

Zwerfafval Challenge

In De Bolder kun je dagelijks prikstokken, afvalringen met vuilniszak, hesjes en handschoenen voor kinderen lenen en afvalbingo spelen. Zo kun je tijdens een ommetje je straat of buurt in Waterland gelijk een stukje schoner maken en je gevonden afval afstrepen op je bingokaart.

In samenwerking met De Bolder organiseren we op vrijdag 29 januari een speciale editie, de zwerfafval challenge! Want wist je dat afval opruimen ook sportief en leuk is? Het is een sportieve activiteit voor jong en oud. Samen met je gezin, vriendjes of vriendinnetjes of je opa en oma kan je meedoen aan deze challenge. Lekker naar buiten voor een goed doel!

Wat houdt de challenge in?
Je krijgt van ons een bingokaart met daarop allemaal zwerfafvalvoorwerpen. Denk hierbij aan een sigarettenpeuk, flesje of bijvoorbeeld een zakje. Ga naar buiten en probeer zoveel mogelijk afval te verzamelen en kijk daarnaast hoeveel verschillende soorten zwerfafval je kunt afstrepen op je bingokaart. Wie van jullie zal als eerste BINGO hebben? Je krijgt van ons een uur de tijd om deze challenge te volbrengen.

Doe je mee?
– Ga naar de website Noord-Holland Actief – www.noordhollandactief.nl
– Klik op ‘Inschrijven activiteit’
– Typ in: ‘Waterland’
– Klik bij Zwerfafval Challenge op ‘Bekijk alle tijden’
– Kies een tijdsblok en klik op ‘toevoegen’
– Klik op het ‘winkelmandje’ boven in het scherm en volg de instructies

Tijdsblokken
Er zijn verschillende tijdsblokken. Deze zijn als volgt ingedeeld: 13.30 uur tot 14.00 uur, 14.00 uur tot 14.30 uur, 14.30 uur 15.00 uur, 15.00 tot 15.30 uur en 15.30 uur tot 16.00 uur.
Woensdag 27 januari ontvang je van de buurtsportcoach Rachel Plaggenburg een e-mail met de exacte tijd om bij SCC de Bolder je bingokaart, prikker, handschoenen en vuilniszak op te halen. Vergeet niet zelf een pen mee te nemen om je bingokaart af te kunnen strepen!

Mocht je nog een keer prikstokken en afvalringen willen lenen? Neem dan contact op met Angela Kroon van SCC de Bolder angela@debolder.com. Als je vragen hebt over de Zwerfafval Challenge kun je contact opnemen met Rachel Plaggenburg (buurtsportcoach) via rplaggenburg@teamsportservice.nl.