HomeNieuwsWebinar: 1e Sportkenniscafé van Wormerland op 9 november

Webinar: 1e Sportkenniscafé van Wormerland op 9 november

Op 9 november 2020 organiseert Team Sportservice een digitaal Sportkenniscafé voor (sport)verenigingen en organisaties. De thema’s zijn: het Lokale Sportakkoord Wormerland en ouderensport. De bijeenkomst is een vervolg op de inspiratiebijeenkomst die wij eerder dit jaar hebben georganiseerd. In die bijeenkomst is input verzameld voor de inhoud van het sportakkoord. Inmiddels is het sportakkoord ondertekend en kunnen we samen aan de slag

Inhoud bijeenkomst

We starten de avond met een update over het Sportakkoord. Wat is er al gaande, wat staat er op de planning welke rol kunnen verenigingen hier in spelen, welke ondersteuningsmogelijkheden zijn er voor verenigingen, wat is de rol van de buurtsportcoach, stuurgroep, kopgroepen en adviseur lokale sport.

De avond wordt afgesloten met de inspiratiesessie ‘Kansen voor 50+sport’. Een groot deel van de Wormerlandse sportaanbieders heeft aangegeven meer te willen betekenen voor deze groep, maar hoe doe je dat? In deze sessie gaan we specifiek in op de groep 50plussers, niet vanwege de leeftijd, maar vanwege hun levensfase en om goed aan te sluiten op hun motieven en (fysieke) capaciteiten. Want u als sportaanbieder heeft veel te bieden aan deze groep!

Advies en ondersteuning voor uw vereniging

Ook maakt u kennis met de dienstverlening van Team Sportservice voor verenigingen. Wist u bijvoorbeeld dat zij kosteloos kunnen voorzien in diverse trajecten op advies- en organisatiegebied? Denk hierbij aan; vrijwilligers, organisatiestructuur of het verduurzamen van de locatie. Ook de adviseur lokale sport, verbonden aan het sportakkoord, presenteert zich.

Programma

Inbellen vanaf 19.45 uur
Start webinar 20.00 uur

– Welkom en bespreken onderwerpen webinar
– Korte terugblik van 1e bijeenkomst februari 2020 naar nu.
– Presentatie Sportakkoord Wormerland (filmpje)
– Wat doen de verenigingsadviseur van Team Sportservice en de adviseur lokale sport?
– Mogelijkheden services/ondersteuningstrajecten voor verenigingen.
– Inspiratiesessie Kansen voor 50+sport door NOC*NSF

De avond wordt begeleid door Mark Hendriks (Buurtsportcoach Wormerland). Met medewerking van Sabine van Lochem (Adviseur Lokale Sport), Jordi Meester (Verenigingsadviseur Team Sportservice) en het NOC*NSF.

Webinar

Gezien de aangescherpte corona-maatregelen wordt de bijeenkomst digitaal georganiseerd via Teams. U ontvangt ruim op tijd een link en uitleg om in te loggen.

Bent u aanwezig?

Meld u aan door onderstaand formulier in te vullen.

Aanmelden webinar 9 november: 1e Sportkenniscafé van Wormerland

Aanmelden kan tot en met maandag 2 november. Wij ontmoeten u graag (digitaal) op 9 november!