HomeNieuwsWandelbingo voor jong en oud

Wandelbingo voor jong en oud

Lekker in beweging blijven, de frisse buitenlucht opsnuiven. Dat is gezond voor iedereen van 0 tot 100. Je bouwt er weerstand mee op, je houdt je lijf soepel en zoals neuropsycholoog Erik Scherder zegt: “Wandelen is goed voor je hersenen omdat je hart bloed naar je brein pompt zodat dit goed doorbloed raakt.” Om het wandelen nog leuker te maken, heeft Team Sportservice Wandelbingokaarten met uitdagingen gemaakt. Wandel je met ons mee?

Voor volwassenen


Doe tijdens het wandelen een aantal krachtoefeningen. En ben je van plan boodschappen te doen? Wandel dan naar de supermarkt en laat je auto/fiets staan. Ook kan je een vuilniszak meenemen en onderweg zwerfafval opruimen.  Zo werk je de hele bingokaart af. Kaart vol? Trakteer jezelf op een heerlijk zelfgemaakte smoothie!

Voor kinderen

Voor kinderen heeft Team Sportservice een bingokaart waarbij je 16 plaatjes kunt afvinken. Natuurlijk hoeft dit niet allemaal in één wandeling. Wij zouden het wel knap vinden als het jou lukt in één wandeling. Denk aan een vlag, een pet, een bus en nog veel meer leuke plaatjes. Het is ook leuk om een vriendje of vriendinnetje mee te nemen tijdens de wandeling, dan kunnen jullie samen alle plaatjes afvinken. Klaar met wandelen? Neem dan lekker een glas water! Je zal wel dorst hebben na alle inspanning.

Voor dreumes en peuter


Ook voor de 0- tot 4-jarigen hebben we een leuke, speelse beweegkaart gemaakt. De activiteiten op die kaart variëren van takjes in een emmer gooien tot rustgevende yoga-oefeningen en van vormen zoeken tot verstoppertje spelen.