HomeNieuwsTweede editie Fit- en Vitaaldag in Oosthuizen; bent u er ook bij?

Tweede editie Fit- en Vitaaldag in Oosthuizen; bent u er ook bij?

Het is belangrijk om gezond en fit te blijven. Dit kan door een gezonde leefstijl aan te nemen en te behouden. Team Sportservice, Club en Buurthuiswerk, de Zorgcirkel, Vitaal Waterland, lokale (sport)aanbieders en gemeente Edam-Volendam willen 60-plussers ondersteunen bij een gezonde leefstijl. Daarom nodigen wij alle senioren uit voor de Fit- & Vitaaldag 60+ op zaterdag 22 april 2023. 

Tijdens de Fit en Vitaaldag 60+ op zaterdag 22 april krijgen de 60-plussers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan verschillende fitheidstesten en een bezoek te brengen aan de beweegmarkt. Als klap op de vuurpijl zal ook Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed Positieve Gezondheid, aanwezig zijn om een lezing te geven over haar nieuwe project ‘De laatste 1000 dagen’. 

Beweegmarkt

Lokale (sport)aanbieders presenteren hun aanbod voor senioren in de vorm van een beweegmarkt. Ook krijgen de bezoekers de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan korte lezingen en proeflesjes. Zo is er bijvoorbeeld een proefles Cognitieve Fitness en een lezing over gezonde voeding voor senioren. Ook zijn er fysiotherapeuten, diëtisten en wijkverpleegkundigen aanwezig. 

Fitheidstest

De bezoekers kunnen er vrijwillig voor kiezen om deze dag hun fitheid te testen. Hierin gaat het bijvoorbeeld om uw balans, kracht, uithoudingsvermogen, BMI of vetpercentage. Zo krijgen de senioren een compleet beeld van hun eigen fitheid.

Machteld Huber, Positieve Gezondheid

Machteld Huber is de grondlegger van Positieve Gezondheid: “Het accent ligt niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt.” Haar lezing op de Fit en Vitaal dag gaat over ‘de laatste 1000 dagen’. Bij een goed begin hoort ‘ook’ een goed einde. Hoe zorg je goed voor de laatste fase van je leven? Wil je als professional uit de gemeente ook aanwezig zijn bij de lezing? Dan kunt u contact opnemen met Leonie Koorn via lkoorn@teamsportservice.nl of 06-27922433. 

Waar en wanneer?

De Fit- & Vitaaldag 60+ vindt plaats op zaterdag 22 april van 10.00 tot 13.00 uur in sporthal De Groote Molen, Seevancksweg 93,1474 HT in Oosthuizen. De bezoekers bepalen zelf op welk tijdstip zij de Fit- & Vitaaldag 60+ willen bezoeken. 

Programma

TijdProeflessen kleine gymschool basisschool Proeflessen buiten
10.00 uurStart fit en vitaal dag 60+ Start fit en vitaal dag 60+
10.30 uurYoga
B-Balanced
Mini powerwalking les
FK lifestyle coaching
11.00 uurCognitieve fitness
Team Sportservice
11.30 uurDames Gym
Olympia Oosthuizen
12.00 uurStoelgym Kwadijk
Training by Anne - Fleur
Mini powerwalking les
FK lifestyle coaching
12.30 uurFresh Balance Studio 44
TijdTheaterzaal MFA
10.00 uurStart Fit en Vitaal dag 60+
10.30 uurDe laatste 1000 dagen (Positieve Gezondheid)
Machteld Huber
11.00 uurPsycho-geriatrie/Dementie
Margreet Kwakman van de Zorgcirkel
11.30 uurGezonde voeding voor 60+ers
Diëtist Wendy Reinders
12.00 uurDe laatste 1000 dagen (Positieve Gezondheid)

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Leonie Koorn van Team Sportservice via lkoorn@teamsportservice.nl of 06-27922433. 

Wij hopen u op zaterdag 22 april te zien bij de Fit- & Vitaaldag 60+ in sporthal De Groote Molen.