HomeNieuwsTips om te sporten met warm weer

Tips om te sporten met warm weer

De komende dagen loopt de temperatuur op. Als je wilt sporten of bewegen met hoge temperaturen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rij gezet.

 1. Tijdstip training

  Plan je training ’s ochtends vroeg of later op de avond. Dan ontloop je de hoogste temperaturen.

 2. Pas je tempo aan

  Waar je normaal misschien volle bak gaat, is het verstandig om tijdens hoge temperaturen het iets rustiger aan te doen. Sport met je verstand en luister goed naar je lichaam.

 3. Drink voldoende!

  Drinken is altijd heel belangrijk. Maar zeker met hogere temperaturen is het extra belangrijk om iedere 15 tot 30 minuten een drinkpauze in te lassen. Hoe hoger de intensiteit van je trainingen, hoe vaker je een drinkpauze moet nemen. Drink ook meer dan gemiddeld buiten de trainingen om. Met hoge temperaturen verlies je ook meer vocht als je in ruststand bent.

 4. Kleding

  Kies luchtige kleding en lichte kleuren. Deze reflecteren de warmte in de omgeving.

 5. Omgeving

  Kies bewust je sportlocatie. Als je bijvoorbeeld gaat hardlopen of wandelen is het verstandig om dit niet op een open veld te doen of op asfaltpaden. Kies zoveel mogelijk voor plekken met schaduw en een onverharde ondergrond. Asfalt kan erg heet worden.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk: geniet!

Veel plezier!