HomeNieuwsSuccesvolle introductie Cognitieve Fitness gemeente Edam-Volendam

Succesvolle introductie Cognitieve Fitness gemeente Edam-Volendam

Vorige week is er in de gemeente Edam-Volendam op verschillende locaties een introductieles gegeven voor de cursus Cognitieve Fitness. In totaal hebben 100 inwoners deelgenomen en bijna alle deelnemers waren zo enthousiast dat zij zich meteen hebben aangemeld voor de 15-weekse cursus. De cursus start op maandag 28 februari en donderdag 1 maart.

Wat is Cognitieve Fitness?

De cursus Cognitieve fitness is voor iedereen die lichaam en denkvermogen wil prikkelen om fit en fris te blijven. Met als doel een gezonder lichaam en geest door het beperken en vertragen van functieverlies.

Uit onderzoek blijkt dat bewegen een gunstige invloed heeft op de hersenen. Bewegen zorgt voor de aanmaak van nieuwe hersencellen en het stimuleert het aantal verbindingen tussen hersencellen. Daarom biedt Team Sportservice een cursus Cognitieve Fitness aan. Deze cursus bevat 15 lessen, waar fysieke inspanning gecombineerd wordt met intellectuele uitdaging en bewuste ontspanning. De cursus wordt onder andere ingezet als een preventieve aanpak in de strijd tegen dementie en richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve fitheid.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de cursus Cognitieve Fitness in gemeente Edam-Volendam? Neem dan contact op met buurtsportcoach Leonie Koorn via lkoorn@teamsportservice.nl.