HomeNieuwsSportinstuif en Kick-Off voor Jeugdsportfonds/jeugdcultuurfonds

Sportinstuif en Kick-Off voor Jeugdsportfonds/jeugdcultuurfonds

Woensdag 28 juni is de kick-off voor het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds in Waterland. De sportinstuif, met clinics voor de jeugd is een onderdeel van de kick-off. De feestelijke activiteiten starten om 15:00 uur, de officiële kick-off vindt plaats om 16.00 uur. Iedereen is welkom!

Kinderen uit groep 5 t/m 8 zijn van harte uitgenodigd om te komen sporten van 15.00 t/m 16.00 uur in en rondom SCC de Bolder te Monnickendam. Drie verenigingen bieden gratis clinics aan: Aisha’s Dancefloor geeft hiphop, Budovereniging Kata Guruma verzorgt een les judo en de Touwtrekvereniging Monnickendam laat je kennis maken met deze sport.
De kick-off vindt daarna plaats om 16.00 uur in de grote zaal van Sociaal Cultureel Centrum De Bolder in Monnickendam. Daar geeft Duco Wildeboer (bestuurslid JS/CF) toelichting op beide fondsen. Wethouder mevr. Bromet ondertekent de samenwerkingsovereenkomst en de Rabobank Waterland overhandigt een cheque welke meedraagt aan het uitvoeren van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in Waterland. De middag wordt afgesloten met een spectaculair optreden van het demoteam van Aisha’s Dancefloor.
Kinderen die meedoen en genieten van sport en cultuur, samen met leeftijdgenootjes; dat lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet wanneer je niet zoveel te besteden hebt. Vanaf 1 juli 2017 wijzigt de manier waarop kinderen toegang krijgen tot het sport- en cultuuraanbod. Vanaf die datum gaat de gemeente Waterland samenwerken met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds. Beide fondsen maken het mogelijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen een bijdrage ontvangen in de kosten voor sport en/of cultuur.Donaties
Ook particulieren kunnen doneren aan het Jeugdsportfonds en/of het Jeugdcultuurfonds en op die manier bijdragen aan de deelname van kinderen aan sport en cultuur. De rekeningnummers zijn:  Jeugdsportfonds NL26INGB0000005275 en Jeugdcultuurfonds NL50RABO.0175253129 ovv van Waterland
Meer informatie is te vinden op www.jeugdsportfonds.nl en www.jeugdcultuurfonds.nl.Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pearl Haakman