HomeNieuwsSporten met Parkinson en MS onder begeleiding

Sporten met Parkinson en MS onder begeleiding

Wanneer je te maken krijgt met Parkinson of MS dan is sporten waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. En daar willen Viola Krens – Everaars, Parkinsonverpleegkundige Thuiszorg De Zorgcirkel en Leonie Koorn van Team Sportservice verandering in brengen. Want blijven bewegen is voor iedereen belangrijk. Daarom wordt er op 13 september een startbijeenkomst georganiseerd voor sporten met Parkinson en MS onder begeleiding van professionals.

Structureel aanbod

Leonie Koorn: ‘De vraag voor structureel beweegaanbod komt vanuit de Zorgcirkel. En daarmee zijn wij aan de slag gegaan. Er ligt nu een mooi plan en wij zijn erg benieuwd of er genoeg animo is om structureel lessen te gaan aanbieden. Er zijn al een aantal geïnteresseerden. Het doel is om deelnemers even weg te halen uit de medische sleur en het gewone en vooral gezellige verenigingsleven te laten ervaren. Plezier, preventie en het sociale aspect staan voorop!’

Startbijeenkomst

Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het aanbod wordt er op woensdag 13 september een startbijeenkomst georganiseerd. De middag is opgedeeld in twee gedeeltes. Het eerste uur zijn lokale professionals aan het woord over de voordelen van bewegen. Tijdens het tweede uur kunnen aanwezigen meedoen met een beweegles en kennis maken met de trainer.

Parkinsonverpleegkundige Viola Krens – Everaars: ‘Op deze manier hebben geïnteresseerden een goed beeld van wat zo’n les precies inhoudt en of ze mee willen doen.’ Drie weken na de startbijeenkomst start er op 4 oktober een lessenreeks van 15 weken. Deze wordt mede vormgegeven door fysiotherapeut Peter Tol namens Kernpraktijken Fysiotherapie De Garage Volendam.

Tijd en locatie

14:00 – 15:00 uur presentatie
15:00 – 16:00 uur beweegles

Sporthal de Seinpaal
Harlingenlaan 23
1131 JP Volendam

Meer informatie en aanmelden

Voor vragen, informatie en aanmelden voor de startbijenkomst kan je contact opnemen met Leonie Koorn via lkoorn@teamsportservice.nl of bellen naar 06-27922433.