HomeNieuwsSpectaculaire kick-off op Hemmeland

Spectaculaire kick-off op Hemmeland

Op een zonnig maar winderig Hemmeland verrichtte Tijmen van Rossum, wereldkampioen touwtrekken, afgelopen vrijdag de kick-off van de Challenge4Life Obstacle Run, een hindernisloop ten bate van de stichting Huis aan het Water. Met de kick-off werd de inschrijving geopend voor deze hindernisloop, die op 22 juni start op het Surfstrand van het Hemmeland.

Na een welkomstwoord van burgemeester Luzette Kroon vertelde voorzitter Matty Hakvoort waarom Huis aan het Water deze Challenge4Life organiseert. In het Huis aan het Water in Katwoude vinden mensen na de schok van een kankerdiagnose een plek om hun hoofd vrij te maken, hun balans terug te vinden en weer te leren leven vanuit een ander perspectief, waarin niet de ziekte maar de kwaliteit van leven centraal staat. Vanwege de belangrijke rol die beweging daarin speelt, is gekozen voor deze Obstacle Run om middelen te verwerven om het werk van het Huis te kunnen voortzetten. Dat werk is namelijk nog steeds grotendeels afhankelijk van vrijwilligerswerk en sponsoring. Burgemeester Kroon onderstreepte deze uitleg met een welgemeende oproep aan jong en oud om deel te nemen aan deze hindernisloop en daarbij zoveel mogelijk sponsors te werven.

Daarna startte wereldkampioen Tijmen van Rossum van de Touwtrek Vereniging Monnickendam met de kick-off. Na een korte warming up werden twee touwtrekteams geformeerd: een jongerenteam van vier Monnickendammer scholieren Sven, Sil, Timo en Jasper met jongerensportwerkers Rosa en Christopher ging het opnemen tegen een kampioensteam bestaande uit Tijmen zelf, Ruben van TTV Monnickendam, burgemeester Luzette, politieagent Nicky en Cornel uit Volendam. De jongeren waren eerst geen partij voor het kampioensteam, maar toen Matty en Herman van het Huis bijsprongen was het kampioensteam zo aardig om het jongerenteam alsnog te laten winnen.

Schrijf je in!