HomeNieuwsSamen actief vanaf eigen balkon tijdens Nationale Balkon Beweegdag

Samen actief vanaf eigen balkon tijdens Nationale Balkon Beweegdag

Oostzaan Lishof Balkondag

Ouderen in woonzorgcentra in heel Nederland kwamen op de laatste vrijdag van mei op hun balkon in beweging. Dit deden zij tijdens de Nationale Balkon Beweegdag. De bewoners van Evean De Lishof in Oostzaan deden ook fanatiek mee. Zij waren door Team Sportservice en de activiteitenbegeleiding uitgenodigd om mee te doen.

De balkondag werd dit jaar voor de eerste keer georganiseerd maar is nu al succesvol te noemen. Sabine van Lochem (Team Sportservice): ‘Door maatregelen om het coronavirus in te dammen is het voor de bewoners in verzorgingshuizen niet altijd makkelijk om hun dagelijkse beweging te krijgen. Daarnaast zijn de sociale contacten op dit moment heel beperkt. Toen wij hoorden over de Nationale Balkon Beweegdag gingen wij met veel enthousiasme aan de slag met de organisatie. Het doel van dit initiatief is om ouderen tijdens deze crisis weer een beetje met elkaar te verbinden en uiteraard te laten bewegen. Daar werken wij graag aan mee! Evean De Lishof was direct enthousiast.

Geen kienen maar Balkon Beweeg Bingo

In samenwerking met het personeel en vrijwilligers van de locatie is met veel zorgvuldigheid een programma samengesteld. Uiteraard passend bij de geldende regelingen. Sabine van Lochem vervolgt: ‘Op vrijdagmiddag wordt altijd kienen aangeboden in De Lishof, tot dat wegens de coronamaatregelen niet meer kon. Wij bedachten dat het spelen van bingo prima te combineren is met beweegmomentjes; Balkon Beweeg Bingo’.

Dankbaar

Het is heel dankbaar om te zien hoe de bewoners, vrijwilligers en personeel genoten van dit initiatief. Als je dan van de bewoners hoort dat zij zijn ‘opgeknapt’ van deze vorm van afleiding en dat er meerdere keren is gevraagd of wij hier een vervolg aan kunnen geven dan maakt je dat wel heel trots’. Team Sportservice gaat samen met De Lishof onderzoeken of dit initiatief een vervolg kan krijgen.

De Nationale Balkon Beweegdag is een initiatief van o.a. het Nationaal Ouderenfonds, de VriendenLoterij en verzekeraar Menzis.