HomeNieuwsRollatorwandelen in Monnickendam

Rollatorwandelen in Monnickendam

Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator? Wandel dan vanaf woensdag 22 mei mee met de rollatorwandeling! Wanneer u afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat u niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid en sociale contacten en haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement.

Rollatorwandeling in Monnickendam
Team Sportservice Zaanstreek-Waterland en Fysiogroep Waterland werken samen om een nieuwe rollatorwandelgroep te realiseren. Zij nodigen gebruikers van een rollator uit om mee te wandelen. Start- en eindpunt op woensdagochtend is bij het verzorgingstehuis Swaensborch in Monnickendam. De start is om 10.30 uur en na 30 minuten is de groep weer terug, daar kan dan nog gezellig met elkaar een kopje koffie worden gedronken. Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werken de deelnemers aan hun conditie en ervaren zij dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen. Ook kan het zijn dat u net een rollator heeft en het best spannend vindt om daar mee de deur uit te gaan. Het rollatorwandelen kan u helpen om zich zekerder op straat te voelen, waardoor u ook makkelijker de deur uit gaat.

De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van de buurtsportcoach van Team Sportservice Zaanstreek-Waterland Christopher Manuputty. Daarnaast zal Jos Kooistra vanuit Fysiogroep Waterland indien mogelijk ondersteuning bieden. Naast het wandelen worden er ook oefeningen gedaan, zodat u zich nog beter kunt voortbewegen met uw rollator. Gezellig een begeleider meenemen is geen enkel probleem! Er zijn geen kosten voor deelname aan deze activiteit. Deelname is op basis van eigen risico.

Informatie
Voor vragen bel naar 0299 – 65 05 60 of mail naar Christopher Manuputty.