HomeNieuwsRollatorwandelen in Het Twiske

Rollatorwandelen in Het Twiske

Na het succesvolle wekelijkse maandagochtendwandelen in Het Twiske, waar wekelijks vijftig wandelaars zich melden, gaat op dinsdag 21 juli het rollatorwandelen van start.

Het begeleidingsteam van het maandagochtendwandelen werd in februari benaderd door Sportservice Oostzaan en Wormerland om in overweging te nemen het rollatorwandelen te introduceren. Inge Timmer, die het coördinatieteam van inmiddels tien begeleiders aanstuurt, en Rob Wit waren direct enthousiast. Begin maart was alles bijna rond.

Timmer: “Helaas werden wij door de corona-uitbraak gedwongen het plan even in de ijskast te zetten. Na de succesvolle herstart van het maandagochtendwandelen werden we benaderd door de kersverse buurtsportcoach Mark Hendriks van Sportservice Oostzaan-Wormerland om een start te maken.” Timmer roemt de professionele inzet en begeleiding van Hendriks in dit nieuwe project.

Ook Lieke Bos van Fysio de Kolk uit Oostzaan was direct razend enthousiast. Zij benadrukt dat het rollatorwandelen niet alleen is bedoeld voor iedereen met een rollator of rolstoel maar ook voor minder mobiele personen. Rob Wit: “Uit ervaring weten we dat mensen die minder mobiel zijn wat bang zijn en daardoor de stap niet durven te nemen om mee te gaan doen. Dus neem de stap en ervaar hoe gezellig en heerlijk het is om in contact te komen met andere mensen in een soortgelijke situatie.”

Anderhalve maand geleden meldde het echtpaar Martin en Annemarie de Hosson uit Zaandam zich als eerste aan voor het rollatorwandelen. In het verleden was Martin de Hosson een fanatieke hardloper, die aan tal tal van marathons en Dam tot Dam-lopen deelnam.

Rob Wit, die naast Timmer de aansturing van het project voor zijn rekening neemt, benadrukt dat het socialiseren met een kopje koffie/thee na het wandelen grote aandacht krijgt. “Daar is enorme behoefte aan. Dat heeft het maandagochtendwandelen wel geleerd.”

Start en eindpunt: Tennisvereniging ’t Twiske Twiskeweg 99,1511 BW Oostzaan. Elke dinsdag om 10.00 uur. Gratis deelname. Info: Inge Timmer: 06-28592551; Rob Wit: 075-6310437 of 06-51514496.

Bron: www.rodi.nl/regio/zaanstad