HomeNieuwsRoken? Liever niet in zwembad Het Zwet in Wormer

Roken? Liever niet in zwembad Het Zwet in Wormer

In openluchtzwembad Het Zwet in Wormer staan vanaf nu rookvrij borden bij het peuterbad en de voorste ligweides. “Een belangrijke stap op weg naar een rookvrije generatie”, aldus wethouder Pietersma. De gemeente wil alle speelplekken gezond, veilig en rookvrij hebben. 

“Gemeente Wormerland vindt gezondheid belangrijk. We willen dat mensen gezonde keuzes maken, zoals niet roken. We zijn daarom bezig met het rookvrij maken van zoveel mogelijk openbare plekken. Deze stap bij zwembad Het Zwet past daar goed bij. Kinderen moeten kunnen spelen in een rookvrije omgeving. Een rookvrij zwembad is de volgende stap in ons plan naar een rookvrije generatie in 2040. Net als het rookvrij maken van alle openbare speelplekken” vult de wethouder aan.

Erna Kenbeek, Sportfondsen Wormer: “We hebben hier al een tijd over nagedacht. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen een gezonde omgeving hebben in het zwembad? Tegelijkertijd willen we ook onze andere (rokende) gasten het naar de zin maken. Dit is dus een goede balans. En een mooie stap naar een rookvrije generatie!”

Maud Boks, buurtsportcoach Wormerland: “GGD Zaanstreek-Waterland heeft ons op weg geholpen met onder andere adviezen over wat wel en niet te doen in het proces naar gedeeltelijk rookvrij worden. Fijn dat we dit met z’n allen hebben kunnen realiseren voor het nieuwe seizoen. Zo beschermen we kinderen tegen meeroken en tegen de verleiding om later zelf te gaan roken.”

Samenwerken

Het plaatsen van de rookvrij borden in zwembad het Zwet is een samenwerking van de gemeente Wormerland, Sportfondsen Wormer, Team Sportservice en GGD Zaanstreek-Waterland.

Rookvrije generatie

Samen zetten we stappen op weg naar een rookvrije generatie. Een generatie kinderen die zélf kan kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Rookvrije Generatie is een initiatief van Hartstichting, KWF en het Longfonds.