HomeNieuwsPieten in opleiding bij Team Sportservice

Pieten in opleiding bij Team Sportservice

Sint en zijn pietjes zijn alweer een paar weken in een land. Ook zij hebben dit jaar een andere werkwijze. Sinterklaas werkt nu voornamelijk vanuit huis dus de Pieten gaan alleen op pad om cadeautjes te kopen en langs te brengen bij alle kindjes. Om een échte piet te worden is het handig als je vroeg begint met het leren van de kneepjes van het vak. Daar helpt Team Sportservice een handje bij. In de komende periode organiseert deze sportieve organisatie Pietengym tijdens de reguliere gymlessen.

Enthousiast

‘Zoals elk jaar in november en december wanneer er touwen en ringen hangen in de gymzaal komen de kinderen enthousiast beginnen en vragen dan meteen of we weer pietengym gaan doen’, vertelt Meriam Groot, vakleerkracht Gym. ‘Het is echt zo leuk om te zien hoe iedereen zijn best doet om als een echte Piet te bewegen’.

Onderdelen

Echte Pieten zijn behoorlijk lenig. Zij klimmen over daken, slingeren van dak naar dak, varen met storm op zee, cadeautjes mikken door de schoorsteen, dansen de Pietendans en nog veel meer leuks! Met gezellige sinterklaasliedjes op de achtergrond doen de leerlingen allerlei opdrachten en toestellen om net zo lenig te worden als een échte Piet.

Pietendiploma

Na afloop wordt er gekeken naar alle prestaties van de leerlingen. Bij een goede uitvoering ontvangen zij een welverdiend Pietendiploma. Na de les zijn de kinderen dus een echte hulppiet!