HomeNieuwsOekraïense gezinnen beleven leuke sportmiddag in Landsmeer 

Oekraïense gezinnen beleven leuke sportmiddag in Landsmeer 

Ruim 18 Oekraïense inwoners van de gemeente Landsmeer hebben afgelopen zaterdag een leuke sportmiddag beleefd. Als afsluiting van het schooljaar werd op deze warme zomerdag een leuk programma georganiseerd door Team Sportservice en AC Waterland. 

Atletiek

De ouders en kinderen deden mee aan een kleine atletiekcompetitie. Ze legden onderdelen af zoals verspringen, balwerpen en sprinten. En na afloop werden er ook echte prijzen uitgedeeld. Iedereen kreeg een medaille en oorkonde. De winnaars gingen naar huis met een watermeloen en ananas.  Buurtsportcoach Heidy Gobes: ‘Het was een warme dag, maar iedereen deed heel enthousiast mee. Plezier beleven met elkaar aan het bewegen stond deze dag echt centraal. Om af te koelen kon iedereen na afloop nog een duik nemen in het zwembad’.  

Vervolg

Niet alleen de organisatie, maar ook de deelnemers waren erg te spreken over de middag. Iedereen deed enthousiast mee en er werd zelfs gesproken over een eventueel vervolg zodra zij zijn gesetteld in hun nieuwe woning op de Violierweg. Gobes: ‘Wij hebben de doelgroep kennis laten maken met bewegen en hopelijk zijn zij nu enthousiast genoeg om mee te doen bij vereniging of sport- of beweegaanbieder in de gemeente. Bewegen is niet alleen fysiek heel belangrijk, maar ook mentaal.’

Speciale dank voor de vrijwilligers van AC Waterland. Aan alles was gedacht, er was voldoende water beschikbaar en ook een ijsje kon natuurlijk niet ontbreken.