HomeNieuwsNieuwe wandelactiviteit voor volwassenen in Edam

Nieuwe wandelactiviteit voor volwassenen in Edam

In beweging komen is niet voor iedereen even makkelijk. Voor mensen die op één of andere manier niet lekker in hun vel zitten, is Sportservice Zaanstreek-Waterland i.s.m. atletiekvereniging Edam een nieuwe wandelactiviteit gestart. Deze vindt elke tweede maandag van de maand plaats. De ene keer wandelt de groep een mooie route door Edam, de andere keer maken zij gebruik van de faciliteiten van de vereniging. Tijdens de wandelactiviteit staat bewegen in eigen tempo voorop.

Afgelopen 13 februari was alweer de tweede keer wandelen van de reeks wandelactiviteiten. Bij de aftrap op 9 januari liepen acht deelnemers het zogenaamde rondje om de vestiging: van de Singel in Edam, richting de Kettingbrug om vandaar weer richting de Singel te gaan. De deelnemers gaven aan dat ze het fijn vonden om met elkaar en in de buitenlucht te bewegen. Het verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het heeft ook positieve invloed op de manier van denken en doen. De begeleiders, verzorgt door Sportkoepel, hielden goed rekening met het tempo van de groep. Ook staan de begeleiders open voor de wensen en behoeften van de groep, zij kunnen ideeën voor de volgende wandelactiviteit inbrengen. 
De wandelactiviteit is elke tweede maandag van de maand. Zit u op één of andere manier niet lekker in uw vel en zou u het fijn vinden om samen met gelijkgestemden te wandelen? Kom dan op maandag 13 maart om 14.00 uur naar de Singel in Edam, verzamelpunt voor AV Edam. De wandelactiviteit is kosteloos.
Voor de wandelactiviteit zijn Sportservice en atletiekvereniging Edam naast nieuwe deelnemers ook op zoek naar iemand die het leuk lijkt om deze sportieve activiteit te begeleiden.
 Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pearl Haakman – phaakman@sportservicenoordholland.nl  

Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie en de gemeente Edam-Volendam.