HomeNieuwsNationale Beweegweek voor Ouderen in Oostzaan

Nationale Beweegweek voor Ouderen in Oostzaan

Van 27 tot en met 31 mei is weer de jaarlijks terugkerende Nationale Beweegweek voor Ouderen. Ook dit jaar zijn er in die week in Oostzaan diverse activiteiten waar gratis aan deelgenomen kan worden. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Wij hebben een handig overzicht gemaakt!

Oldstar Volleybal bij Compaen

Om alvast in de stemming te komen stelt volleybalvereniging Compaen de Oldstar volleybaltraining van donderdag 23 mei open. Oldstar volleybal is het spelletje zoals je het kent, maar met aangepaste regels, zodat iedereen kan blijven meedoen. Het net hangt lager en er wordt bijvoorbeeld alleen onderhands geserveerd. Trainer Marcel geeft aan: “We beginnen met een lekkere warming-up en wat basis oefeningen, maar geen zwaar werk hoor. Daarna spelen we een paar potjes volleybal.” Zin om mee te doen? Je bent welkom vanaf 10:20 uur in de Sporthal Oostzaan, Twiskeweg 107. Opgeven kan bij Marcel Verkerk: marcel.verkerk@hotmail.com

Skivereniging Zaanstreek-Waterland

Geen sneeuw in mei, maar wel gezellig samen sporten met skivereniging Zaanstreek-Waterland in het Twiske. De vereniging organiseert elke zaterdag 9:15 uur SportFit trainingen. Je kan zaterdag 25 mei en zaterdag 1 juni gratis meedoen met een proefles SportFit hardlopen, SportFit wandelen of Nordic Walking. Er wordt gestart vanaf de ingang van Tennis & Padel ’t Twiske, Twiskeweg 99. Opgeven kan bij Peter Jansen: sporten@skizw.nl

Rollatorwandelen en Rollatorcheck

Elke dinsdag 10:00 uur stipt vertrekken de rollatorwandelaars van Gezond Natuur Wandelen vanaf de tennisvereniging voor een rondje door het Twiske. Deze groep wandelt ongeveer een uur op rustig tempo en na afloop wordt samen een kopje koffie gedronken in de kantine.

Op dinsdag 28 mei is het voor alle inwoners van Oostzaan die eigenaar zijn van een rollator mogelijk je rollator gratis te laten checken tijdens de Rollatorcheck georganiseerd door WelzijnWonenPlus en Team Sportservice. Medewerkers van hulpmiddelenexpert Vegro uit Amsterdam checken gratis je rollator en de fysio’s van Fysio De Kolk geven tips over de juiste loophouding. Nancy van WelzijnWonenPlus over waarom de rollatorcheck georganiseerd wordt: “Het is belangrijk dat men goed geïnformeerd is om ongelukken te voorkomen. Onjuist gebruik is niet goed voor het lichaam. En het is ook gewoon leuk, een rollatorcheckochtend.”

Inlopen is mogelijk van 10:45 uur tot 12:30 uur in de kantine van Tennis en Padel ’t Twiske, Twiskeweg 99. Vooraf aanmelden is niet nodig. Uiteraard ben je welkom om vooraf mee te lopen met de rollatorwandelaars.

Scootmobieltocht

Dinsdagmiddag 13:15 uur staat de Scootmobieltocht door Het Twiske op het programma. Een mooie tocht van 18km met onderweg diverse stops, zoals koffie en gebak bij Pannenkoek de Appel. Medipoint sluit aan voor pechhulp en kan de scootmobiels keuren en kleine reparaties doen. Rond 17.00 uur komen de deelnemers weer terug bij het startpunt.
Aanmelden kan bij het servicepunt van WelzijnWonenPlus via telefoonnummer 06-23357304. Eigen bijdrage is € 8,00 per persoon.

Dance Connects

Beweeg je liever op muziek? Op woensdag 29 mei kan je aansluiten bij een les moderne dans 50+ van Dance Connects. De les start om 20:00 uur en vindt plaats bij Fluxus in de Verkadefabriek in Zaandam. Voor deze les heb je geen danservaring nodig, dansdocent Diego heeft aandacht voor uitdaging op elk niveau. Opgeven kan via: info@danceconnects.nl of 020 – 26 11 058. Ga je liever een andere woensdag? De les is open en gratis voor iedereen die voor het eerst komt.

De Lishof

Ook in verzorgingstehuis De Lishof komen de bewoners in beweging tijden de nationale beweegweek. Op maandagochtend 27 mei is er een competitie volleybal/ Oud Hollandse spelletjes. Donderdagochtend organiseert activiteitenbegeleidster Marsha de wekelijkse beweegactiviteit en in de middag komt er van 14.30 uur tot 16.00 uur een docent voor rolstoeldansen. Bewoners die hiervoor belangstelling hebben kunnen ook naar de rollatorcheck in de kantine van Tennis en Padel ’t Twiske.

Contact met buurtsportcoach

Naast deze activiteiten heeft Oostzaan nog veel meer te bieden op het gebied van sport en bewegen. Ben je benieuwd? Neem contact op met de buurtsportcoach Maud Boks op mboks@teamsportservice.nl of 06 20 71 13 78.